Diamantgroep: twee nieuwe instrumenten ontwikkeld om mensen met (enige) afstand tot de arbeidsmarkt te plaatsen

Diamantgroep: twee nieuwe instrumenten ontwikkeld om mensen met (enige) afstand tot de arbeidsmarkt te plaatsen

Talent uit Werkhart

Omdat een talent  meer is dan een cv!

Midden-Brabant barst van de talenten. Op de website Talent uit Werkhart kunt u razendsnel in contact komen met  gemotiveerde talenten.   Een talent is meer dan een cv:  de kandidaten presenteren zich 24/7 met foto en/of video! Hebt u een vacature?  Kies uw nieuwe medewerker op www.talentuitwerkhart.nl!

 

Win/win

“Een werkgever heeft ongeveer vijf minuten in een sollicitatiegesprek nodig om er achter te komen of een kandidaat bij zijn vacature en bedrijf past”, aldus David Brode, projectleider Talent uit Werkhart.  “Met deze website besparen werkgevers veel tijd en geld en het vergroot de kans voor talenten om weer aan het werk te komen, op een speciale manier!!”

 

Positieve reacties

“Werkgevers reageren enthousiast als ik de website laat zien en voor mij is het een handig hulpmiddel om talenten een gezicht te geven bij werkgevers” vertelt Wieneke Appels, accountmanager Werkgeverservicepunt Werkhart.  “We hopen zo snel mogelijk honderden kandidaten uit onze bestanden op de site te krijgen. Een hele uitdaging  want dagelijks vinden talenten die er op staan ook weer werk…..”, zegt Wieneke lachend.

 

Werkgeverservicepunt Werkhart

Binnen de arbeidsmarktregio Midden-Brabant werken gemeenten en UWV samen om talenten (vanuit een uitkering) kosteloos te bemiddelen naar werk bij werkgevers. Deze website is een initiatief van deze partijen gezamenlijk.  Samen vormen zijn het werkgeverservicepunt Werkhart.

Niet alle werkzoekende talenten uit de regio staan op deze site. Hebt  u een vacature en kunt u op de site geen geschikte kandidaat vinden? Dan kunt u via het Werkgeversservicepunt Werkhart  (www.wspwerkhart.nl) uw vacature aanmelden of met een adviseur  in gesprek gaan om een geschikte kandidaat (of kandidaten) te vinden. Diamantgroep is PSO-adviseur en de PSO sluit goed op aan op deze ontwikkelingen.

 

Sociale ambitie & Banenafspraak

David Brode:  “Steeds meer werkgevers hebben sociale ambitie en maken daar geen geheim van. Door de talenten op dit platform een kans te geven, geeft een werkgever  direct handen en voeten aan deze  ambitie. Zo kunnen werkgevers  bijvoorbeeld ook makkelijk selecteren op talenten met een beperking  die vallen onder de Banenafspraak en waarvoor aantrekkelijke condities van toepassing zijn”.

De arbeidsmarktregio Werkhart (Tilburg, Waalwijk e.o.) maakt de PSO-doelgroep echt zichtbaar voor werkgevers. Op www.talentuitwerkhart.nl vind je 24/7 werkzoekende talenten met profiel, foto en filmpje. Gemeenten en/of arbeidsmarktregio’s die ook op deze manier hun talenten willen presenteren kunnen contact opnemen en een eigen website lanceren.  

Bron: Artikel Netwerk Midden Brabant 

Contact

W: www.talentuitwerkhart.nl

E:  info@talentuitwerkhart.nl

T: 013-4641333

W:www.wspwerkhart.nl

Deel dit bericht:  
4 juli 2016

Direct naar: