Waarom kiezen voor gecertificeerde PSO adviseurs?

Waarom kiezen voor een gecertificeerde PSO-adviseur?

De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd keurmerk waaraan een strikt versiebeheer gekoppeld is. Beleidswijzigingen en aanpassingen aan de actualiteit vragen om een jaarlijkse doorontwikkeling en waar nodig tussentijdse aanpassing. PSO-Nederland geeft zelf geen advies af over het behalen van de PSO. Wanneer u advies of begeleiding wenst,  is het mogelijk om een onafhankelijke gecertificeerde PSO-adviseur in te schakelen. Zij beschikken over de inhoudelijke kennis en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen m.b.t. de PSO-norm. Uiteraard is het altijd mogelijk om gerichte inhoudelijke vragen te stellen via info@pso-nederland.nl of door onze PSO-helpdesk te bellen op 020-3315535.  

Offerte sjabloon PSO-advies

Voor het aanvragen van een gerichte offerte bij een of meerdere PSO-adviseurs, kunt u dit document gebruiken. U sluit zelf een overeenkomst met de door u gekozen PSO-adviseur. 

De certificering van een PSO-adviseur staat voor:

  • Het behalen van het jaarlijkse PSO examen. Dit examen is gericht op de toepassing van de PSO-norm en de bijbehorende processen.
  • Ervaring met de webapplicatie van MijnPSO. De PSO-adviseur begeleidt minimaal drie organisaties per jaar met de (online) aanvraag voor een PSO-keurmerk. 

Garanties, verantwoordelijkheid en toetsing

Het werken met een onafhankelijke gecertificeerde PSO-adviseur geeft geen garantie op het behalen van een PSO-keurmerk of een beoogd PSO-prestatieniveau. De toetsing van de PSO-norm bij organisaties wordt namelijk uitgevoerd door onafhankelijke certificerende instellingen. PSO-Nederland draagt zorg voor de (hierboven genoemde) verplichtingen die toehoren aan een PSO-adviseurscertificering. PSO-Nederland is niet aansprakelijk voor de geleverde diensten die tussen u en de PSO-adviseur overeen zijn gekomen.. Hierover maakt u samen met uw PSO-adviseur afspraken. 

Wilt u zelf PSO-adviseur worden?

Indien u zelf interesse heeft om erkend  PSO-adviseur te worden dan kunt u zich aanmelden door een email te sturen naar advies@pso-nederland.nl 


Direct naar: