Two-Factor Authentication

Wat is tweefactorauthenticatie?

MijnPSO heeft een extra beveiligingslaag: tweefactorauthenticatie (ook wel multi- of two-factor authentication genoemd, en afgekort met 2FA). Met 2FA is er naast een gebruikersnaam en wachtwoord een derde toegangseis ingebouwd: de gebruiker (Accounthouder) moet ook een authenticatiecode invoeren die alleen voor hem of haar beschikbaar is. Met deze techniek wordt misbruik maken van gegevens veel moeilijker en bieden we een maximale ondersteuning voor online veiligheid, wat voor ons cruciaal is.

Vraag een authenticatiecode aan

Om toegang te krijgen tot uw MijnPSO-account hebt u een authenticatiecode nodig. Die code kunt u op twee manieren opvragen:

  • Optie 1: U ontvang een code via mail. U ontvangt de authenticatiecode voortaan op hetzelfde e-mailadres dat u gebruikt om in te loggen op uw MijnPSO-account.
  • Optie 2: U ontvangt een code in Google Authenticator. U ontvangt de authenticatiecode voortaan in uw Google Authenticator.

Werkt u met meer personen in uw MijnPSO-account?

Werkt u met meer personen in uw MijnPSO-account? Kies dan voor Google Authenticator. Via Google Authenticator kunt u het MijnPSO-account delen met collega’s. Die collega’s moeten dan wel ook de app hebben.

Overstappen van e-mail naar Google Authenticator

Ontvangt u de authenticatiecode via e-mail, maar wilt u die voortaan ontvangen in Google Authenticator? Doorloop dan deze stappen:

  1. Klik op het scherm waarop u de code moet invullen links onderaan op de groene knop Opnieuw koppelen.
  2. U ontvangt een e-mail op het e-mailadres van de Accounthouder. Klik op de link in deze mail.
  3. U ziet nu een QR-code op uw scherm. Scan deze QR-code met Google Authenticator.

U ontvangt de authenticatiecode voortaan in Google Authenticator en niet meer via e-mail.


Direct naar: