Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen, PSO hoort bij het bedrijfsleven

“PSO is voor mij iets wat hoort in je bedrijfsvoering. Daar kan je niet niet over nadenken”. Aan het woord is directeur Martien van den Bouwhuijsen van bouwbedrijf van den Bouwhuijsen. Een familiebedrijf in ’s-Hertogenbosch met op dit moment zo’n veertig medewerkers. Het bedrijf is druk bezig met een PSO certificering, daarmee maken ze sociaal ondernemen zichtbaar. 

 

Martien van den Bouwhuijsen, directeur bouwbedrijf van den Bouwhuijsen:

“Wat goed werkt aan een PSO certificering is dat het een structurele oplossing is. Een groot voordeel is dat je niet iedere keer andere administratieve handelingen hoeft te doen en dat je minder tijd kwijt bent aan het inwerken van mensen. Het is niet meer zo reactief.“

 

Martien vervolgt:

“Ik adviseer iedereen met een bedrijf dan ook na te denken over hoe je sociaal ondernemen inricht in je bedrijfsvoering. Het hoort erbij. Bij ons bedrijfheeft zo’n tien procent van de medewerkers een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Door iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt te koppelen aan een vakman verdeel je het werk. En de vakman draagt zijn kennis over. Op die manier haal je meer uit werknemers. Door de vergrijzing moeten we ook anders kijken naar ons werk. Vakmensen zijn moeilijker te vinden en worden ouder. Probeer nu al naar de toekomst te kijken als bedrijf.”


Van vader op zoon

“Maar”, zegt Martien, “het is niet allemaal meteen een succes. Voor mij is het allerbelangrijkste dat de mensen inzet tonen. En écht willen. Dat is de basis. Maar het is net als op goal schieten, het is niet altijd raak met een match. Je moet ook vanuit je hart hierin investeren. Dat had mijn vader al in zijn tijd en die heeft dit ook overgedragen op mij. We werken al vijftien jaar samen met Weener XL en het hoort bij ons.“

 

Jobcarving

Vol enthousiasme vertelt Martien over jongens die via deze weg zijn gestart en hun carriere bij het bouwbedrijf hebben voortgezet. "Onlangs is er een nieuwe jongen vanuit Weener XL gestart. Iedereen is blij met hem. Hij sjouwt, helpt en sloopt. Hij ondersteunt daarmee zijn collega's. Een goed voorbeeld van jobcarving; het opdelen van werk over mensen. Kansen creëren!"


Bron: www.weenerxl.nl

Deel dit bericht:  
23 oktober 2015

Direct naar: