Samenwerking Locus PSO-Nederland voor meer impact

Samenwerking Locus PSO-Nederland voor meer impact

Meer duurzaam werk voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie

Op donderdag 9 juni 2016 hebben Marian Knuijsting van PSO Nederland en Hanne Overbeek van Locus Netwerk hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Dit deden zijn op één van de parken van Center Parcs, zowel partner van Locus als PSO gecertificeerd.

Samen meer impact

Hanne Overbeek: “Wij zagen hoe wij elkaars dienstverlening aan werkgevers vaak aanvullen. Daarom besloten we de handen ineen te slaan. Wanneer wij zien dat het voor onze partners van toegevoegde waarde kan zijn, adviseren wij hen zich via PSO te certificeren. Zij kunnen daarmee publiekelijk zichtbaar maken wat hun bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Door ons Plan van Aanpak voor Inclusief Ondernemen te volgen, voldoet een werkgever bovendien meteen aan de (aspirant) criteria van de PSO.  PSO waardeert daarnaast ook de ketenwerking (inkoop en aanbesteding). Locus faciliteert een netwerk van met name grote bedrijven waarin ketenwerking versterkt kan worden zodat dit extra snel/veel werkgelegenheid creëert.”

Organiseren van duurzaam werk

PSO Nederland attendeert op hun beurt de landelijke en bovenregionale bedrijven in hun bestand samen te werken met Locus voor ondersteuning bij het realiseren van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Locus is een partij die gespecialiseerd is in het ondersteunen van grote landelijke werkgevers, die op meerdere plekken in Nederland de samenwerking met publieke partijen zoeken. Zo organiseren wij samen meer impact en meer duurzaam werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”, aldus Marian Knuijsting.

Center Parcs mooi voorbeeld

De landelijke werkgever Center Parcs is een mooi voorbeeld van hoe PSO en Locus elkaar kunnen versterken. De parken van Center Parcs behaalden in 2015 de PSO aspirant status. Zij ontvingen deze erkenning voor het Plan van Aanpak dat zij samen met Locus opstelden. Center Parcs is een werkgever die sociaal ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Samen met Locus wil Center Parcs nog meer werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die inspanningen hebben ertoe geleid dat binnen Center Parcs nu al drie parken trede 2 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) hebben behaald: De Eemhof, Park Zandvoort en Het Heijderbos. Dat is een enorme prestatie!

Deel dit bericht:  
10 june 2016