SupportPunt erkend als sociale onderneming

Vrijdag 28 september kreeg SupportPunt Eindhoven een bijzonder certificaat uitgereikt. Het ging om een erkenning op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO en Stichting In-return Nederland (PSO-Nederland). Dit geeft aan dat SupportPunt meer dan gemiddeld bijdraagt aan werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Behalve SupportPunt kregen nog 15 andere ondernemingen deze erkenning, waaronder bouwbedrijf Van Asperdt (o.a. De Regionale Huismeesters) en schoonmaakbedrijf de Gascogne Groep uit Eindhoven.

‘SupportPunt zet zich al jaren in om mensen bruikbare werkervaring op te laten doen,’ zegt Arjen Buit, directeur van SupportPunt. ‘We zijn er trots op dat we meteen de hoogste trede van de Prestatieladder bereikt hebben. Het gaat om social return, waar de gemeente Eindhoven zich ook actief voor inzet. In de huidige gespannen arbeidsmarkt zeker niet onbelangrijk.’

SupportPunt is opgericht door de gemeente Eindhoven om stichtingen en verenigingen te ondersteunen op het gebied van boekhouding, communicatie en personeelszaken. Subsidie maakt het mogelijk dit tegen zeer laag tarief te doen. Daarnaast biedt SupportPunt mensen de gelegenheid op deze gebieden relevante werkervaring op te doen.

De Prestatielader Socialer Ondernemen is ontwikkeld door TNO in nauwe samenwerking met overheid en bedrijfsleven. TNO voert bij elk bedrijf een uitgebreide audit uit. Hiermee wordt objectief de kwaliteit van de bijdrage aan de werkgelegenheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bepaald.

SupportPunt erkend als sociale onderneming

Deel dit bericht:  
3 oktober 2012

Direct naar: