Coppens Schilderwerken B.V. behaalt Trede 2!

Coppens Schilderwerken B.V. behaalt Trede 2!

“Wij vinden sociaal ondernemen niet meer dan normaal: Voor iedereen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt. Met Trede 2 van de PSO en enthousiaste medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn wij voorloper in de schildersbranche. Dit gegeven en de prestaties van diverse samenwerkingspartners hebben geleid tot het behalen van de op één na hoogste trede."

Onlangs heeft  Coppens Schilderwerken Trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Coppens Schilderwerken op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan naar de infovideo die de PSO in twee minuten uitlegt.

Deel dit bericht:  
11 october 2018