Arcadis als eerste in de ingenieursbranche op trede 2 van de PSO!

Overal waar veranderingen plaatsvinden, helpt Arcadis. Of het nu gaat om het beschermen van gebouwen, stations of gebieden tegen hoog water, het maken van ontwerpen en organiseren van vergunningen, Arcadis is de partner van keuze. Ook verzorgt Arcadis waar nodig archeologisch of ecologisch onderzoek, haalbaarheidsstudies en milieueffectrapportages. Verder houdt het bedrijf zich bezig met het opstellen van contract- en aanbestedingsdocumenten, het toezicht op de bouw, en het realiseren van onderhoudsplannen. Of het nu gaat om infrastructuur, mobiliteit, water, milieu of gebouwen, Arcadis organiseert alles behalve het fysieke bouwen zelf. Met meer dan 36.000 medewerkers in ruim dertig landen zet Arcadis zich wereldwijd in voor duurzaamheid.

Inclusie en diversiteit als speerpunten

Inclusie en diversiteit zijn speerpunten van de strategie van Arcadis. De passie van het bedrijf is ‘Improving quality of life’ en met de PSO-certificering wil Arcadis dit ook uitdragen. Tanya Sancisi, algemeen directeur Arcadis Nederland zegt hierover: ‘’Het certificaat geeft klanten vertrouwen in de inzet van Arcadis en toont toekomstige medewerkers dat het bedrijf transparant en betrokken is. Het symboliseert de missie om gelijke kansen te bevorderen en een positieve impact te creëren.’’

Een diverse en inclusieve werkomgeving

Arcadis streeft naar een diverse, inclusieve en duurzame werkomgeving, waarin mensen centraal staan en diverse teams samenwerken om verschillende ideeën en oplossingen te stimuleren. Het bedrijf wil een cultuur van diversiteit bevorderen, waarin niemand wordt buitengesloten en waar gelijke kansen worden geboden voor ontwikkeling en doorgroei, zonder beperkingen. Het is bewezen dat diverse teams beter presteren, en dat is voor Arcadis belangrijk.

Talent Academy

Arcadis zoekt actief naar talenten en professionals die, ongeacht hun achtergrond of behoefte aan ondersteuning, willen bijdragen aan de missie ‘Improving quality of life’. In 2016 werd de Talent Academy opgericht, een programma voor professionals met een vluchtachtergrond. Dit programma biedt nieuwkomers werkervaring en training in de Nederlandse werkcultuur en taal. Door de samenwerking met partners zoals Refugee Talent Hub, New Dutch Connections en De Taaltrainer, heeft meer dan 60 procent van de deelnemers na het programma een baan bij Arcadis gevonden. Het streven naar een diverse en inclusieve organisatie is een langetermijndoel, waarin het bedrijf voortdurend wil groeien en ontwikkelen. 

Mustafa, een deelnemer van de Talent Academy, zegt hierover: "In het begin wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Tot mijn verbazing werd ik meteen onderdeel van het team. Ik kwam terecht in een professionele omgeving waar ik direct aan de slag kon. Dat vond ik heel fijn, het geeft me voldoening." 

Tips voor andere organisaties

Volgens Arcadis is het essentieel om betrokkenheid van de directie te krijgen en bewustwording en draagvlak binnen de organisatie te creëren. Het organiseren van masterclasses en interne campagnes, zoals ‘I belong’ en ‘Proud to be me’, helpt om diversiteit en inclusie binnen de organisatie te stimuleren. Daarnaast is het belangrijk om te investeren in programma’s voor training en begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dit te integreren in de werkprocessen. 
Met deze aanpak en visie heeft Arcadis een belangrijke stap gezet in de ingenieursbranche door als eerste bedrijf Trede 2 van de PSO te bereiken, wat hun toewijding aan inclusiviteit en duurzaamheid onderstreept. 

Deel dit bericht:  
24 july 2024

Direct naar: