PSO-Trede 1 voor Lunet Zorg

PSO-Trede 1 voor Lunet Zorg

Lunet Zorg heeft Trede 1 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO en PSO-Nederland. Lunet Zorg ondersteunt mensen van alle leeftijden met een verstandelijke beperking en hun familie, waarbij hun wensen, behoeften en keuzes centraal staan. De organisatie telt 2.500 medewerkers en 1.100 vrijwilligers die op bijna 100 locaties klaarstaan. Daarnaast biedt Lunet Zorg ook ondersteuning in de eigen of in de ouderlijke woning in de regio Zuidoost-Brabant. De dienstverlening bestaat uit hulp bij wonen en werk, dagbesteding en vrije tijd, van 24-uurs intensieve zorg tot beperkte of incidentele ondersteuning.

Kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking willen een prettig leven leiden als ieder ander en net zo graag meedoen in de samenleving. De wijze waarop aan die visie invulling wordt gegeven heeft tot het behalen van het certificaat op niveau PSO-Trede 1 geleid. Van de website van Lunet Zorg: “Wij vinden dat je niet vanuit een beperking moet denken, maar moet kijken naar wat wél kan. Het is onze visie dat ‘werk’, in de breedste zin van het woord, belangrijk is om erbij te horen, je goed te voelen, gezond te zijn. Daarom hoort ‘zorgen voor werk’ bij ons pakket en is het onze droom om passend werk, op ieder niveau te realiseren in samenwerking met anderen.”

Het hoofdkantoor van Lunet Zorg staat in Eindhoven. PSO-Trede 1 is toegekend per 1 september 2016 en voor een periode van twee jaar geldig.

 

Deel dit bericht:  
3 januari 2017

Direct naar: