'Aannemersbedrijf in het groen', zijn een voorbeeld voor ondernemers en gemeentebesturen

WIERDEN - Parkmanager René Nollen van de Regio Twente op recreatieplas het Lageveld in Wierden en André Trip van Grootgroener, 'aannemersbedrijf in het groen', zijn een voorbeeld voor ondernemers en gemeentebesturen.

Zij hebben nu, sinds de invoering van de Participatiewet, enkele maanden ervaring met twee langdurig werklozen en zijn daar heel positief over. "De houtwallen op het Lageveld laten we nu snoeien", vertelt Nollen, nadat langdurig werklozen eerder aan de slag zijn geweest langs het fietspad tussen Rijssen en Holten. "De takken zouden anders direct de versnipperaar in gaan. Nu kunnen we met hulp van extra krachten houtwallen herstellen waar fazanten, hazen, konijnen en nog veel meer dieren kunnen leven. Dit is werk dat we misschien pas over drie, vier jaar zouden laten doen." Een voormalig ICT'er en een tegelzetter doen de klus. Ze voelen zich prima op hun plek en krijgen wellicht een vaste baan.

Beloning voor sociaal ondernemen

Een bedrijf dat aandacht besteedt aan sociaal ondernemen en langdurig werklozen een kans geeft, kan daarvoor beloond worden met 'certificaten' van PSO-Nederland. Een bedrijf kan zo zichtbaar maken dat het oog heeft voor mensen in een kwetsbare positie. Hoe meer werk een bedrijf ervan maakt, hoe hoger het scoort op de 'Prestatieladder Socialer Ondernemen'. Bedrijven met een PSO-erkenning dragen meer dan gemiddeld bij aan de werkgelegenheid van kwetsbare groepen. TNO ontwikkelde de 'ladder' samen met bedrijven uit verschillende branches, SW-bedrijven en Stichting PSO-Nederland, die de certificaten uitgeeft.

Lees hier het artikel bij de Tubantia

Deel dit bericht:  
5 march 2015

Direct naar: