Gemeente ’s-Hertogenbosch scoort goed als sociaal ondernemer

Gemeente ’s-Hertogenbosch scoort goed als sociaal ondernemer

Zoveel mogelijk mensen mee laten doen in onze samenleving. Dit vinden we als gemeente ’s-Hertogenbosch belangrijk. We zijn de eerste gemeente in Nederland die het PSO 30+ keurmerk heeft gekregen. Dat keurmerk betekent dat meer dan 30% van onze medewerkers in loondienst, bestaat uit mensen uit zogenaamde kwetsbare groepen.

PSO staat voor Prestatieladder Sociaal Ondernemen en wordt uitgegeven door TNO. Bedrijven met zo’n keurmerk willen kwetsbare groepen aan het werk krijgen.

Wethouder Van Olden: “De gemeente, waaronder Weener XL, is lokaal een grote werkgever. We zijn een sociale ondernemer. En hebben hierin ook een voorbeeldrol. Het PSO keurmerk maakt dat beter zichtbaar. Zo willen we andere werkgevers stimuleren om zich ook in te zetten voor sociaal ondernemen.“ 

Werk voor kwetsbare groepen

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het vaak moeilijk een baan voor langere tijd te vinden. Er zijn ondernemers die zich meer dan gemiddeld willen inzetten voor deze groep. Het PSO 30+ keurmerk maakt hun sociale bijdrage meer zichtbaar. 

 

 

 

Deel dit bericht:  
9 mei 2017

Direct naar: