Uitreiking eerste PSO-30+ Certificaten

Uitreiking eerste PSO-30+ Certificaten

PSO-Nederland heeft de eerste officiële PSO-30+ Certificaten van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO uitgereikt. GreenFox B.V., Axent Groen B.V., de gemeente ’s-Hertogenbosch, MSG Post en Koeriers en Brainport Assembly B.V. hebben het PSO-30+ Certificaat ontvangen uit handen van Marian Knuijsting van PSO-Nederland.

Het PSO-30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Private organisaties die opdrachten in de markt zetten, vinden Sociaal Ondernemen ook steeds belangrijker. Het PSO-30+ Certificaat maakt voor deze opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan deze criteria voldoen. Door bewust werk te gunnen aan organisaties met een PSO-30+ Certificaat ontstaan ook nieuwe banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Positieve stimulans voor sociale ondernemingen

Gerwin Ordelmans, directeur van Axent Groen: “We zijn enorm trots dat het ons gelukt is als een van de eerste bedrijven in Nederland het PSO-30+ Certificaat te krijgen. We zetten ons al jaren in om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Het PSO-30+ Certificaat gaat ons helpen dat nog beter en op meer concurrerende wijze te doen. Het is een positieve stimulans voor sociale ondernemingen en daarmee voor de werkgelegenheid voor deze doelgroep.”

Het PSO 30+ Certificaat is een initiatief van PSO-Nederland, TNO, Cedris, Vebego en Social Enterprise NL en maakt gebruik van de huidige methodiek van de PSO.  

De PSO is toepasbaar voor alle soorten organisaties in Nederland met minimaal twee medewerkers. Van multinational tot buurtwinkel, van advocatenkantoor tot groenvoorziening en van gemeente tot sociale firma. De PSO meet objectief en kijkt niet naar het type organisatie of op welke wijze de bedrijfsvoering is ingeregeld.

Deel dit bericht:  
1 may 2017