Boek (kosteloos) de SBCM Roadshow ‘Over geld en zo’ bij u op locatie

Boek (kosteloos) de SBCM Roadshow ‘Over geld en zo’ bij u op locatie

Geldproblemen beïnvloeden het dagelijks leven van veel mensen negatief. Daardoor zijn zij ook minder productief op het werk en melden zij zich vaker ziek. Het is daarom belangrijk dat werkgevers weten hoe zij deze problemen herkennen en hoe zij goed kunnen doorverwijzen. Om werkgevers te ondersteunen  het taboe over geldproblemen te doorbreken, organiseert SBCM dit jaar kosteloos de Roadshow ‘Over Geld en zo’. Naast SW-bedrijven is deze roadshow nu ook (kosteloos) te boeken door bedrijven met een PSO-certificaat in het kader van de samenwerking tussen SBCM en PSO-Nederland. De roadshow bestaat uit een theatershow voor de medewerkers (doelgroep PSO-certificaat met een opleidingsniveau tot niveau mbo 1)  en een workshop voor de professionals. 

In de theatershow van circa drie kwartier krijgen medewerkers op een leuke manier uitgelegd hoe zij verstandige geldkeuzes maken en waar ze terecht kunnen wanneer ze er zelf niet meer uitkomen. Twee acteurs (Bert en Boris) spelen drie verschillende scènes waarin het omgaan met geld centraal staat. Na elke scène gaan de acteurs in gesprek met het publiek. Ze vragen wat mensen vinden van de manier waarop Boris en Bert dingen aanpakken. Ook vragen zij hoe Boris en Bert het anders kunnen doen. Het is belangrijk te weten én aan medewerkers te vertellen dat niemand in de show over zijn eigen geld hoeft te praten. Per show wordt uitgegaan van minimaal 25 en maximaal 65 medewerkers uit de doelgroep. Er kunnen zo nodig enkele shows achter elkaar gepland  worden.

In de workshop voor professionals wordt ingegaan op schuldenproblematiek en wat dit voor impact heeft op mensen. Ook wordt ingegaan op het herkennen van signalen of iemand mogelijk geldproblemen heeft. Verder krijgen de professionals  concrete handvatten om het gesprek hierover op een goede manier te kunnen doen en om door te verwijzen.

Bij interesse raden wij u aan zo snel mogelijk een datum vast te leggen, zodat u verzekerd bent dat de Roadshow dit jaar ook bij uw organisatie langskomt.  

Meer info

Klik hier voor de voorwaarden en data waarop u een show kunt boeken. Lees hier het artikel SBCM Roadshow Over geld en zo in het SW-Journaal. De voorstelling heeft momenteel bij een tiental sociale werkbedrijven plaatsgevonden. 

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Noraima Kirindongo of Paula Mensink  via info.sbcm@caop.nl  of (070) 376 58 47.

Meer informatie over het aanbod van SCBM op het thema financiële problematiek kunt u lezen in een flyer en op de productpagina Schuldenproblematiek op onze website. Onderstaande film geeft een korte impressie van de Roadshow:

 

Deel dit bericht:  
26 april 2017

Direct naar: