Succesvolle eerste editie Buzinezz Forum

Succesvolle eerste editie Buzinezz Forum

De eerste editie van het Buzinezz Forum op woensdag 22 februari jl., georganiseerd door de Buzinezzclub en mede mogelijk gemaakt door PSO-Nederland, de gemeente Eindhoven en TNO is een doorslaand succes geworden. De vele genodigden kregen een indrukwekkend inzicht in de groep moeilijke jongeren die niet of nog niet profiteert van de aantrekkende economie. De jeugdwerkloosheid daalt, maar juist deze jongeren dreigen daardoor misschien wel over te blijven.

Het forum werd geopend door Koningin Máxima, haar toespraak is elders op onze site integraal te lezen. Onder leiding van moderator Mirjam Sterk mochten vervolgens Leo van Loon, oprichter van de Buzinezzclub, Henk Spies, spreker op het Buzinezz Forum en auteur van De jeugd maar geen toekomst (2016) en Christien Bronda, directeur participatie en decentrale voorzieningen bij het ministerie van Sociale Zaken hun visie geven over deze problematiek. Yuri Starrenburg, bestuurder van PSO-Nederland, gaf aan dat in Nederland vooral organisaties die langdurig willen investeren in de ontwikkeling van mensen echt zouden moeten worden beloond met overheidsopdrachten. Hij benadrukte nogmaals dat de door TNO ontwikkelde Prestatieladder Socialer Ondernemen een objectief en daarvoor uiterst geschikt meetinstrument is.

Op de aanwezige schermen werden aansluitend enkele video-testimonials getoond van jongeren die van kansarm al kansrijk zijn geworden. Een panelgesprek vormde de inleiding voor vier verschillende denktanks. De onderwerpen die in de volle zalen voor een levendige discussie zorgden:

  • Social Impact Bonds: focus op impact & resultaat
  • Arbeidsmarkt 21e eeuw: iedereen ondernemend
  • Duurzame aanpak: van kansarm, naar kansrijk
  • Best practices in sociaal werkgeverschap 

PSO Social Youth Awards

De eerste editie van het Buzinezz Forum werd afgesloten met de uitreiking van de PSO Social Youth Awards, een award in het leven geroepen voor bedrijven en organisaties die in het bezit zijn van een PSO-certificaat. De winnaar dit jaar was Inntel Hotels Resort Zutphen met eervolle vermeldingen voor Groenendaal Toiletverhuur en SGR Hendriks. De Social Youth Award voor leden van de Buzinezzclub ging naar JeugdPlusJeugd voor Ultimoo en A en F Horeca.

De Buzinezzclub heeft een fraaie aftermovie gemaakt van deze succesvolle eerste editie.

Op de Facebook-pagina van PSO-Nederland staat een fotoalbum met een selectie van foto's van de dag. NRC en Binnenlands Bestuur besteedden uitgebreid aandacht aan het Buzinezz Forum.

Deel dit bericht:  
21 maart 2017

Direct naar: