Het aantal sociale bedrijven groeit! Gefeliciteerd Boonstoppel Groen

Het aantal sociale bedrijven groeit! Gefeliciteerd Boonstoppel Groen

Groenbedrijf uit Klaaswaal ontvangt prestigieus PSO-certificaat
Boonstoppel Groen B.V. koploper onder sociale ondernemers

KLAASWAAL – Hoveniersbedrijf Boonstoppel Groen B.V. heeft het PSO-keurmerk (Prestatieladder Socialer Ondernemen) behaald en is sinds 1 oktober een PSO-gecertificeerd bedrijf.

Op vrijdag 14 oktober heeft wethouder Pieter Paans van de gemeente Cromstrijen het certificaat uitgereikt.

 

Het PSO-keurmerk maakt zichtbaar dat Boonstoppel Groen B.V. zich bovengemiddeld inzet voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Met het toekennen van trede 3 op de prestatieladder behoort Boonstoppel Groen B.V. tot de koplopers onder de sociale ondernemers. “Boonstoppel Groen is koploper in de regio,” zei wethouder Pieter Paans – onder andere verantwoordelijk voor Sociaal domein en Maatschappelijke participatie – tijdens de uitreiking. “Wij mogen als gemeente trots zijn op deze sociale parels.”

Betere kansen op de arbeidsmarkt

 

Sociaal ondernemerschap wordt zichtbaar


De PSO is de landelijke norm voor sociaal ondernemen en heeft als doel om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan kwalitatief werk te helpen bij reguliere organisaties. Door sociaal ondernemerschap van bedrijven objectief zichtbaar te maken, draagt het keurmerk bij aan het oplossen van werkloosheid. Dankzij sociale ondernemers hebben meer mensen betere kansen op de arbeidsmarkt.

Boonstoppel Groen B.V. helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door passende werkplekken te bieden waarin iedereen kan functioneren. “Het is goed dat een bedrijf als jullie de mensen een stuk waardering geeft,” aldus de wethouder. Boonstoppel Groen B.V. biedt een leerstage, opleiding en het uitzicht op een vaste baan in een hecht team van medewerkers. Dankzij deze intensieve begeleiding kunnen werknemers zich persoonlijk ontwikkelen.

 

Over Boonstoppel Groen B.V.
Boonstoppel Groen B.V. is sinds 1963 gevestigd in Klaaswaal. Het bedrijf groeide in de afgelopen decennia uit tot een ervaren en fullservice leverancier van diensten in groenaanleg, groenbeheer en groenonderhoud. Boonstoppel Groen B.V. werkt veel in opdracht van de publieke sector. Daarnaast is het bedrijf vaste partner in groenonderhoud voor veel bedrijven en organisaties binnen het onderwijs en de zorg. Social Return heeft daarbij de bijzondere aandacht.

Deel dit bericht:  
19 october 2016

Direct naar: