PSO-gecertificeerde ondernemingen gezocht voor pilot WERK-portal

PSO-gecertificeerde ondernemingen gezocht voor pilot WERK-portal

PSO-Nederland en SBCM, het kenniscentrum en A&O-fonds voor sociale werkgelegenheid, zijn voor een pilot op zoek naar bedrijven die een certificaat hebben behaald op de PSO-Prestatieladder. SBCM stelt in het kader van de samenwerking met PSO-Nederland vrijblijvend kennis en instrumenten, waaronder de WERK-portal, beschikbaar aan reguliere bedrijven die sociaal of inclusief ondernemen. 

Gratis e-learnings in de WERK-portal.nl: interessant voor werknemers én werkgevers

Met de e-learningprogramma’s in de WERK-portal.nl kunnen werknemers en werkzoekenden zonder startkwalificatie hun kansen op (behoud van) werk vergroten. Op de portal staan programma’s over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken, taal en werk, omgaan met de computer en social media.

De afgelopen jaren moesten organisaties een betaalde licentie nemen op de WERK-portal.nl om werknemers of cliënten gebruik te laten maken van de programma’s. Vanaf nu zijn alle e-learnings voor iedereen gratis te volgen op een nieuwe website: www.WERK-portal.nl. Hiermee willen SBCM en Cedris nog meer werknemers en werkgevers helpen om betaald en duurzaam werk tot een succes te maken.

Succesvol aan het werk blijven

De e-learningprogramma’s in de WERK-portal.nl bieden niet alleen meerwaarde voor werknemers en werkzoekenden, maar ook voor werkgevers en organisaties die mensen begeleiden naar of op het werk. Werkgevers kunnen de WERK-portal.nl inzetten om hun medewerkers te helpen ontwikkelen, zodat zij succesvol aan het werk blijven. Denk daarbij aan het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden, het naleven van veiligheidsregels, of het aanleren van de Nederlandse taal (voor bijvoorbeeld statushouders). Dat kan onder andere resulteren in een lager ziekteverzuim en minder ongevallen op de werkvloer. Door werknemers te helpen bij hun ontwikkeling, verkleinen werkgevers de kans op uitval. Met name werkgevers in sectoren die kampen met grote personeelstekorten, hebben hier veel baat bij.

De programma’s richten zich op werknemers en werkzoekenden zonder startkwalificatie. Ook zijn er (vertaalde) programma’s waarmee statushouders kunnen oefenen met de Nederlandse taal. De programma’s zijn flexibel in te zetten: individueel, groepsgewijs, zelfstandig, begeleiding en in combinatie met andere (eigen) leermiddelen.

U kunt de WERK-portal.nl zelf inzetten bij de begeleiding van werknemers naar of op het werk. Of u kunt werkgevers of werknemers voor wie de WERK-portal.nl interessant kan zijn, wijzen op deze nuttige gratis tool. Op de WERK-portal.nl vindt u onder de knop ‘Voor organisaties’ diverse materialen die u kunt inzetten om de WERK-portal.nl binnen uw organisatie onder de aandacht te brengen.

Klik hier voor het bekijken van een korte promo.

Meer informatie
Meer weten over de WERK-portal.nl? Neem dan contact op met SBCM en vraag naar Paula Mensink of Chantal van Vliet. Telefoonnummer: 070 - 376 58 47. E-mail: werkportal@sbcm.nl

 

Deel dit bericht:  
7 maart 2017

Direct naar: