Motopp begeleidt statushouders en nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond naar een succesvolle IT-carrière. Daarmee dragen zij niet alleen bij aan een inclusieve arbeidsmarkt, maar helpen ze ook het tekort aan IT-specialisten op te vangen. Een win-win voor de kandidaten, de organisaties die hen aannemen én de samenleving als geheel.
Met het behalen van de PSO-certificering maakt Motopp hun maatschappelijke impact meetbaar. “Wij wilden laten zien dat sociaal ondernemerschap niet slechts een aanvulling is, maar de kern moet zijn van een organisatie en een toekomstbestendige economie,” zegt medeoprichter Jan Princen.
Door partnerships met bedrijven op te zetten en statushouders te begeleiden bij de eerste stappen in hun carrière, zet Motopp zich dagelijks in voor inclusie en diversiteit. De PSO-certificering ondersteunt deze missie door hun inspanningen te valideren en het netwerk van gelijkgestemde organisaties te versterken.
Motopp werkt nauw samen met gemeenten, Werkgevers Service Punten en opleidingsinstituten om gezamenlijk een grotere impact te realiseren. Deze samenwerkingen helpen hen kennis en middelen te delen en innovatieve oplossingen te ontwikkelen om nieuwkomers duurzaam aan het werk te helpen.
“Bij Motopp draait alles om kansen creëren, niet alleen voor onze kandidaten, maar ook voor onze partners. Het geeft ontzettend veel voldoening om te zien hoe statushouders hun plek vinden en bijdragen aan de Nederlandse arbeidsmarkt.” – Jan Princen, medeoprichter Motopp.
Op basis van hun ervaring deelt Motopp drie belangrijke tips voor organisaties die socialer willen ondernemen:
- Begin klein, maar denk groot – Elke stap richting inclusie en diversiteit telt.
- Maak het meetbaar – Een PSO-certificaat helpt om je inspanningen concreet te maken.
- Werk samen – Zoek partners die jouw waarden delen en leer van elkaar.
Met hun PSO-certificering laat Motopp zien dat sociaal ondernemerschap structureel verankerd kan worden in de kern van een organisatie.