Vebego Groen Participatie B.V. behaalt de PSO 30+ certificering!

Vebego Groen Participatie B.V. behaalt de PSO 30+ certificering!

Vebego Groen behoort tot het Vebego familiebedrijf en heeft als missie: het realiseren van een groene en gezonde leefomgeving waarin iedereen meedoet! Vebego Groen is de nieuwe naam van de groenbedrijven Attender Groen, Axent Groen en Brouwers Groen. Het samenvoegen van hun ervaring, kennis en groene harten en handen, maakt hen dé kennispartner, aannemer en uitvoerder bij groenvoorziening. Zowel in de publieke als de private buitenruimte. Van advies, ontwerp en realisatie, tot beheer en onderhoud van de leefomgeving. Met ruim 800 collega’s in de regio’s Noord-Brabant, Limburg en Gelderland/Overijssel zetten ze zich dagelijks in voor een groene én gezonde leefomgeving waarin iedereen meedoet. Wonen, werken en leven in een gezonde omgeving met werk dat ertoe doet. Zo leveren ze samen met hun opdrachtgevers een bijdrage aan een betere en gezondere samenleving: Great work.

Waarom heeft uw organisatie het PSO-certificaat aangevraagd?

Vebego Groen verlengt 1 van haar certificaten, met ruim 340 medewerkers die behoren tot de groep met een afstand tot de arbeidsmarkt. Janneke Visser, HR Business Expert bij Vebego Groen: “We zijn ervan overtuigd dat iedereen, ongeacht achtergrond, opleiding of gesteldheid, een steentje kan bijdragen. Wij kijken naar mogelijkheden en talenten. Zo halen we het beste uit mensen en bieden daarmee iedereen de kans om mee te doen. Daarmee creëren we duurzame werkgelegenheid en combineren we werken en leren in het groen. Naast inkomen, structuur en ritme, bieden we iedereen de kans om een bijdrage te leveren aan die gezonde en groene leefomgeving.

Het belangrijkste in een inclusieve werkomgeving is een plek waar iedereen gewaardeerd wordt om wie hij is en wat hij doet. Nu en in de toekomst zullen we daarom banen bieden die belangrijk zijn voor iedereen die er een wil. Banen waar we ons inzetten om de biodiversiteit en ander natuurlijk kapitaal te verbeteren en te behouden. Banen die onze medewerkers voldoening geven en ervoor zorgen dat ze een waardig leven leiden. Banen waarmee we onze klanten helpen uit te blinken in hun bedrijf, zodat we samen kunnen bijdragen aan een betere, gezonde samenleving voor iedereen. Naast inkomen, structuur en ritme bieden we daarmee iedereen de kans om een bijdrage te leveren aan die gezonde en groene omgeving, en creëren we duurzame werkgelegenheid.”

Wat is de visie van uw organisatie m.b.t. sociaal ondernemerschap? Hoe pakt uw organisatie dit aan en hoe draagt de PSO hieraan bij?

Janneke: “Iedereen die mee wil werken aan een gezonde leefomgeving is welkom. Geen uitzondering. Iedereen verdient het om te leven in een gezonde omgeving. Een omgeving waar voldoende ruimte en groen is om er gezond te kunnen groeien en bloeien. Een omgeving waar iedereen werk heeft dat ertoe doet. Een inclusieve samenleving, waarin iedereen kan meedoen en dezelfde kansen en mogelijkheden heeft.

We bieden begeleiding op maat (coaching en begeleiding op de werkvloer) en extra persoonlijke aandacht. We zetten ons in voor vitale medewerkers, dat betekent dat we ook ondersteuning bieden om financieel fit te worden en duurzaam inzetbaar te blijven.”

In kader: “Bij Vebego Groen heb ik echt een vak geleerd. Daar ben ik hartstikke trots op. Ik word hier goed begeleid en krijg alle aandacht die ik nodig heb. Ik krijg het groenvak steeds beter onder de knie. En ik heb zelfs een vast contract gekregen. Ik ga nu elke dag met plezier naar mijn werk!”

Medewerker Vebego Groen, regio Gelderland/Overijssel

Werkt uw organisatie met andere organisaties samen om socialer te ondernemen?

Janneke: “We werken met opleidingsinstituten, gemeenten, UWV, voormalig SW-organisaties, re-integratiebureau’s, leveranciers en collega – ondernemers in diverse netwerken die zich net zoals ons inzetten voor sociaal ondernemerschap. We adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers bij de invullingen van SROI.”

Heeft u nog tips voor andere organisaties om socialer te ondernemen?

Jazeker, gewoon beginnen, laat je sociale hart spreken. Niets zo mooi als blije en gemotiveerde collega’s die een kans hebben gekregen en hebben aangegrepen om een vak te leren en betaald werk te verrichten.

 

Deel dit bericht:  
18 july 2023