Opnieuw het PSO Trede 3-Certificaat voor Panhuijzen Outdoor Care & Cleaning B.V.

Opnieuw het PSO Trede 3-Certificaat voor Panhuijzen Outdoor Care & Cleaning B.V.

Panhuijzen Outdoor Care & Cleaning B.V heeft opnieuw Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit een onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat het terrein- en groenvoorzieningsbedrijf op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het nieuwe certificaat voor Panhuijzen is geldig sinds 1 september 2019.

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Panhuijzen, gevestigd in Deurne, is actief in de bedrijfs- en groenvoorziening. Zo voorziet het bedrijf zowel particuliere-  als zakelijke klanten trouw van hun diensten. Door het behalen van Trede 3 toont Panhuijzen aan dat zij aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid bieden dan andere organisaties van dezelfde grootteklasse. Hiermee behoren ze tot de 10% best presterende bedrijven op het gebied van sociaal ondernemerschap, conform de PSO-normen.

Panhuijzen is al sinds 2017 gecertificeerd op de derde PSO-Trede, en toont met hun hercertificering aan op een consequente wijze hun sociaal ondernemerschap door te hebben gezet. Het nieuwe certificaat voor Panhuijzen zal wederom twee jaar geldig zijn.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatief goede manier aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen, door er bewust voor te kiezen om producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Hoe meer organisaties socialer ondernemen, hoe inclusiever de samenleving waarnaar we samen toegroeien.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de werking van de PSO? Kijk dan naar onze infomercial, die dit in twee minuten uitlegt! Wilt u weten hoe uw onderneming scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account in MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
26 november 2019