Vertisol komt binnen op Trede 3 van de PSO-prestatieladder

Vertisol komt binnen op Trede 3 van de PSO-prestatieladder

Onlangs heeft de organisatie Vertisol officieel de koploperstatus op het gebied van sociaal inclusief ondernemen behaald. De onderneming houdt zich actief bezig met sociaal ondernemen en heeft passende arbeidsplaatsen gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen Vertisol is het belangrijk op deze manier invulling te geven aan het begrip Social Return en dat heeft ertoe geleid dat de onderneming het PSO-certificaat heeft weten te behalen.

Over Vertisol

Vertisol Omgevingsbeheer en Inrichting BV is een groenvoorzieningsbedrijf dat bijna 30 jaar actief is in de drie noordelijke provincie en staat voor kwaliteit, service en flexibel inspelen op de wensen van de klant. Samen komen tot de juiste oplossing en een langdurige relatie zijn speerpunten van het bedrijf. In de bedrijfsvisie maakt de organisatie een bewuste keuze om een balans te bereiken tussen de mens, milieu en maatschappij. Vertisol is zich bewust van haar maatschappelijke positie en verantwoordelijkheid in de regio en staat open voor nieuwe ontwikkelingen: "Wij geven deze medewerkers een kans zich te ontwikkelen op een duurzame deelname aan de arbeidsmarkt."

Social Return

Het toepassen van Social return of SROI bij overheidsopdrachten (inkopen of aanbestedingen) is primair bedoeld om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te bieden op werk en/of ontwikkelingsmogelijkheden. De bezuinigingen in de sociale sector brengt mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt in gevaar: "Werkzaamheden in het openbaar groen lenen zich hiervoor bij uitstek. Dat is dan ook de reden geweest dat wij een aantal jaren geleden een samenwerkingsverband is aangegaan met een SW bedrijf uit onze regio."

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl. Daar staat ook een interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt.

Deel dit bericht:  
9 october 2019