Diamant-groep: trots op het behalen van het PSO Trede 3 en het PSO 30+ certificaat

Diamant-groep: trots op het behalen van het PSO Trede 3 en het PSO 30+ certificaat

Diamant-groep komt binnen op het Trede 3 niveau op de PSO-prestatieladder, en heeft daarnaast ook het PSO 30+ certificaat in ontvangst mogen nemen. Diamant-groep is ontzettend trots op het behalen van dit mooie resultaat. Met deze certificaten laat de organisatie zien dat het tot de 10% best presterende bedrijven behoort in Nederland op het gebied van socialer ondernemen.

Wat betekent socialer ondernemen voor Diamant-groep?

De Diamant-groep is een leerwerkbedrijf en draagt bij aan de participatie in werk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij de kans om mee te doen in de maatschappij. Meedoen betekent serieus genomen worden. Zo blijkt wel uit het gesprek met een medewerker uit de PSO-doelgroep, ‘’Ik heb hiervoor geprobeerd om bij een reguliere kwekerij te werken, maar dat lukte niet. Het was te chaotisch en stressvol. Ik wil heel graag werken en ben heel blij dat dit bij de Diamant-groep kan’’. Meer weten, kijk hier  eens de promotievideo van Diamant-groep.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

PSO 30+

Het PSO 30+ certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO. PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Meer weten over de PSO?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie op YouTube  die de PSO uitlegt in twee minuten.

Deel dit bericht:  
23 july 2019