W. Ketelaars Holding B.V. groeit door naar Trede 3 op de PSO-prestatieladder

W. Ketelaars Holding B.V. groeit door naar Trede 3 op de PSO-prestatieladder

“We leven allemaal onder dezelfde hemel, Maar we hebben niet allemaal dezelfde horizon. Deze quote kwam ik jaren geleden tegen en omschrijft precies mijn gevoel wat betreft sociaal ondernemen” aldus Wim Ketelaars van W. Ketelaars Holding B.V. te Moergestel.

Inclusiviteit loont

Bovenstaande motto dient als motivator om socialer te ondernemen. Bij W. Ketelaars Holding B.V. vindt men het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een plek kunnen vinden binnen een regulier bedrijf, en is er dan ook trots op dat de organisatie is gestegen van trede 2 naar trede 3 op de PSO-prestatieladder. “Wij zijn hier 2 jaar geleden aan begonnen en merken dat het echt van meerwaarde is binnen ons bedrijf. Onze collega’s die vallen binnen de PSO doelgroep, zijn volledig geïntrigeerd. Betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel en wij vinden het dan ook heel belangrijk dat ze zich thuis voelen bij ons. Zij horen er immers net zo goed bij’’ aldus Wim Ketelaars.

Persoonlijke begeleiding  

Wim ketelaars benadrukt het belang van persoonlijke begeleiding om op deze manier de medewerkers uit de PSO-doelgroep te ondersteunen. ‘’De begeleiding van de doelgroep hebben wij sinds kort bij 1 persoon weggelegd die hierin de nodige ervaring heeft en precies weet hoe hij deze collega’s moet motiveren, aansturen en begeleiden. Ik denk dat we daarmee een belangrijke stap hebben gezet”

Wat is de PSO?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in twee minuten).

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Deel dit bericht:  
3 july 2019