Gebr. Van Kessel: ''Door social return vinden wij onontdekte pareltjes op de arbeidsmarkt''

Gebr. Van Kessel: ''Door social return vinden wij onontdekte pareltjes op de arbeidsmarkt''

Onlangs heeft de veelzijdige onderneming Gebr. Van Kessel B.V. de Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het PSO-certificaat van de hoogste Trede mag worden gevoerd voor de werkmaatschappijen Gebr. Van Kessel B.V., Gebr. Van Kessel Wegenbouw B.V., Van Kessel Sport en Cultuurtechniek B.V., Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten B.V. en IJzerman B.V.

Voor Gebr. Van Kessel is het sociaal ondernemen dan ook vanzelfsprekend en biedt het tevens nieuwe mogelijkheden. “Waarom zou je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geen kans geven? Wij hebben inmiddels gezien dat social return kan leiden tot het vinden van onontdekte pareltjes op de arbeidsmarkt. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is dit juist een welkome aanvulling”, zegt Francien de Wit, hoofd P&O bij Gebr. Van Kessel. Het PSO-certificaat van de hoogste Trede mag worden gevoerd voor de werkmaatschappijen Gebr. Van Kessel Wegenbouw B.V., Van Kessel Sport en Cultuurtechniek B.V., Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten B.V. en IJzerman B.V.

De meetlat voor inclusief werkgeverschap

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) legt organisaties langs de meetlat, en maakt de mate van inclusief werkgeverschap aantoonbaar. Vervolgens kunnen zij ervoor kiezen om de score om te zetten in een keurmerk, wat betekent dat de organisatie getoetst wordt door een van de onafhankelijke certificerende instellingen. Indien de score hoger is dan het gemiddelde in Nederland, komt een organisatie in aanmerking voor een Trede-certificaat.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Wilt u ook uw mate van inclusief werkgeverschap meten, kijk dan op www.mijnpso.nl.

Deel dit bericht:  
20 may 2019