Dunnewind Groep: Van “speeddate” naar de hoogste trede voor Socialer Ondernemen

Dunnewind Groep: Van “speeddate” naar de hoogste trede voor Socialer Ondernemen

Dunnewind Groep met vestigingen in Ommen en Olst zet een volgende stap in de richting van socialer ondernemen. Het bedrijf is al sinds 2014 gecertificeerd op de Trede 2 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), maar nu is het beloond met het certificaat voor de hoogste Trede 3. Hiermee behoren zij nu tot de koplopers op het gebied van socialer ondernemen.

''Speeddate'' voor werkgevers en werkzoekende vijftigplussers

Jarenlang bevond de Dunnewind Groep zich op Trede 2, ''Een mooi resultaat, wat een erkenning en bewijs was voor wat wij al jaren deden'' vertelde Edith Breemhaar, directeur van Dunnewind Groep, destijds. ''Uit de overtuiging dat iedereen een kans moet krijgen op werk, deed de Dunnewind Groep mee aan een speeddate voor werkgevers en werkzoekende vijftigplussers. Een avond georganiseerd door de gemeente Ommen, Ondernemersvereniging Ommen en ArboPositief. Uit deze speeddate is uiteindelijk een medewerker aangenomen als chauffeur, een mooi initiatief wat zijn vruchten heeft afgeworpen” aldus Edith Breemhaar. 

Liefde voor het vak

Het Trede 3 certificaat betekent dat ze aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid bieden dan organisaties van dezelfde grootteklasse. En hiermee voldoet de organisatie aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding. Edith Breemhaar: ''Het vraagt een stukje begeleiding, tijd en geduld, maar het is ook prachtig. Ik heb er wel een zwak voor en je krijgt er zoveel voor terug'', aldus de eigenaresse. ''De mensen gaan er vol voor, hebben liefde voor hun vak en zijn merkbaar dankbaar voor de baan''.

Over Dunnewind Groep

De Dunnewind Groep is actief in de grond-, weg- en waterbouw, sloopwerken en transport. Vanuit de vestigingen in Ommen en Olst werken ca. 60 vaste medewerkers. De Dunnewind Groep bestaat uit 3 dochterondernemingen te weten:

  • Dunnewind Grond- en Sloopwerken (sloopwerken, verhuur van machines) 
  • Dé-Gé Transport (transportbedrijf)
  • Noord- Oost Nederlandse Aannemers Kombinatie (Aannemersbedrijf in de GWW)

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

 

Deel dit bericht:  
15 april 2019