Met Gezond Boerenverstand is het eerste internetbureau van Nederland dat zich gecertificeerd heeft voor de hoogste PSO trede 3|30+.

Met Gezond Boerenverstand is het eerste internetbureau van Nederland  dat zich gecertificeerd heeft voor de hoogste PSO trede 3|30+.

Met Gezond Boerenverstand/ VoorMeerWaarde B.V. heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat Met Gezond Boerenverstand voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Met Gezond Boerenverstand op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Met Gezond Boerenverstand op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Jong ondernemen

“Als jong jochie van 12 jaar verkocht ik mijn surfplank voor 2x zoveel als waarvoor deze gekocht was. Een beetje ondernemend was ik toen al. En ook tijdens mijn studie vond ik computerhandel leuker dan stilzitten in de collegebanken. Na mijn afgeronde studie Technische Bedrijfskunde aan het Saxion in Enschede, begon ik mijn eerste en enige baan bij een bouwonderneming. Een geweldig mooie uitdaging: eerst het hele bedrijf reorganiseren en optimaliseren en vervolgens een projectontwikkelingstak opzetten. Het sleutelwoord daarbij werd geld. Eerst noodgedwongen, omdat we het niet hadden en naar de nullijn toe moesten werken. Vervolgens toen we dat behaalden, werd het werken naar voldoende eigen vermogen. En toen … toen naar meer … Van veel geld, meer geld maken en weten dat het nooit genoeg voelt. In 2007 had ik daar ineens genoeg van.”

Economisch ondernemen

Sinds de oprichting in 2007 van VoorMeerWaarde B.V. zoekt de inmiddels 42-jarige ondernemer Rolf Winter naar een balans tussen economisch rendement en waarde toevoeging. Na bedrijfsactiviteiten in verschillende branches ontstaat in 2010 het idee voor een Centrum Voor Jong Ondernemerschap (CVJO) in de Achterhoek: jonge ondernemers helpen met een vliegende start. In minder dan 6 jaar tijd realiseert Rolf in samenwerking met provincie, gemeentes, lokale bedrijven en de Rabobank 10 ondernemerscentra in Oost- en Midden-Nederland. Er worden verschillende ondernemersprogramma’s ontwikkeld en één daarvan is “Social Startup” specifiek voor startende sociale ondernemers. Ook Met Gezond Boerenverstand wordt dan geboren.

Sociaal ondernemen

“Met Gezond Boerenverstand is een full-service internetbureau met digitale oplossingen voor het sociale domein. Variërend van oplossingen voor mensen met weinig geld en een laag inkomen, tot mantelzorgers van alle leeftijden die een waardering verdienen. Ik werk daarbij graag met mensen met verborgen talenten. Een CV vind ik niet interessant, dat is slechts wat iemand ooit deed. Ik ontdek graag wat iemand wil doen, in de overtuiging dat als iemand iets graag doet, diegene er waarschijnlijk ook goed in is of kan worden. Deze simpele aanpak – Met Gezond Boerenverstand – werkt. Met Gezond Boerenverstand bewijst elke dag dat een sociale onderneming niet conflicteert met gezond economisch rendement.”

Ondernemen van de toekomst

“Ondernemen is ook een beetje dromen. Ik droom van het moment dat sociaal ondernemen een pleonasme wordt. Een ondernemer zou ook nooit zeggen dat hij economisch onderneemt toch? Ik draag graag een steentje bij aan deze beweging. Welke ondernemer volgt?”

Deel dit bericht:  
18 september 2018