Wij feliciteren De Klop Groep met het behalen van Trede 3 op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO.

Wij feliciteren De Klop Groep met het behalen van Trede 3 op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO.

De Klop Groep is een familiebedrijf met meer dan 45 jaar ervaring in het schoonmaken en houden van grote en kleine kantoren, representatieve showrooms, unieke productielocaties, hotellerie-congrescentra, appartementencomplexen en cleanrooms. Allen met hun bijzondere regels en eisen voor hygiëne. De Klop Groep is uitgegroeid tot een modern, gespecialiseerde facilitaire dienstverlener met 300 medewerkers en is actief voor opdrachtgevers met een regionaal karakter of een landelijke spreiding.

De Klop Groep is per 1 maart 2018 gecertificeerd op trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Landelijk keurmerk voor inclusief werkgeverschap

Het behalen van het PSO-keurmerk trede 3 betekent dat De Klop Groep op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het PSO-keurmerk maakt de sociale prestaties van een organisatie zichtbaar en stimuleert zij ook andere organisaties om op een duurzame wijze socialer te ondernemen. Een organisatie kan ook groeien op de PSO-prestatieladder door socialer in te kopen bij andere PSO gecertificeerde organisaties.

PSO-Keurmerk stimuleert inclusief ondernemen in Nederland

De PSO heeft tot doel het oplossen van een maatschappelijk probleem door socialer te ondernemen: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en op een kwalitatief goede wijze aan werk helpen bij reguliere organisaties. Socialer inkopen draagt hier ook aan bij. 

PSO bij aanbestedingen met Social Return

PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social Return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond. Een PSO-gecertificeerde organisatie met een bepaalde Trede kan over het algemeen, de volledige of een deel van, de Social Return verplichting invullen. Deze invulling kan uiteraard afwijken per specifieke opdracht of beleidskader.

Deel dit bericht:  
30 may 2018