Variant Schoonmaak Service BV is supertrots op het behalen van het TNO-keurmerk PSO op Trede 3.

Variant Schoonmaak Service BV is supertrots op het behalen van het TNO-keurmerk PSO op Trede 3.

Variant Schoonmaak Service BV is supertrots op het behalen van het TNO-keurmerk #PSO op Trede 3. Variant laat hiermee zien dat #inclusiefondernemen in het DNA zit en dat goed werkgeverschap voorop staat.

Koploper!

Met het familiebedrijf, met ruim 300 medewerkers, hebben zij de ambitie om een van de beste werkgevers van Nederland te worden. De verhalen van de medewerkers over Variant als werkgever zijn daarin de leidraad. Zijn de medewerkers blij met Variant, dan is Variant op de goede weg.
Inclusie hoort daarbij en met het PSO trede 3 certificaat behoort Variant tot de 10% meest inclusieve organisaties in Nederland. Marleen van Eckendonk-HR manager: "Medewerkers dat laten doen waar ze goed in zijn en ze verder ontwikkelen, ongeacht afkomst, beperking en wat er maar nog meer te verzinnen valt.
Dan zijn niet alleen de medewerkers blij, maar ook onze klanten!.

De volgende stap is om samen met PSO-adviseur Marianne van Schaik van All-Inclusion B.V. de inclusieve HR-processen door te ontwikkelen en toekomstproof te borgen in de organisatie".

Landelijk keurmerk

De PSO is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Een onafhankelijke audit van het PSO-schema, uitgevoerd door een van de vier certificerende instellingen, maakt onderdeel uit van het PSO-keurmerk. TNO en PSO-Nederland hebben, in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in twee minuten).

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

 

 

Deel dit bericht:  
6 july 2022