Transcarbo behaalt Aspirant-status op Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO

Transcarbo behaalt Aspirant-status op Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO

 Onlangs heeft Transcarbo Kunststof Ramen B.V. de Aspirant-status bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Transcarbo aantoonbaar gestart is met socialer ondernemen en binnen twee jaar toegroeit naar een Trede-niveau op de PSO-Prestatieladder.

Trancarbo over sociaal werkgeverschap

"Bij Transcarbo vinden wij het belangrijk om te investeren in, en betrokken te zijn bij lokale en economische ontwikkelingen. Zo nemen wij werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan, om de arbeidsparticipatie in de maatschappij te versterken, sponsoren wij lokale initiatieven en werken we samen met onderwijsinstellingen door stageplekken aan te bieden. Wij willen in ons werk graag van blijvende waarde zijn voor onze klanten, onze medewerkers en de samenleving. Daarom houdt Transcarbo bij alle activiteiten rekening met de impact ervan op de omgeving."

"Wij kunnen daarom nu met trots vertellen dat wij de Aspirant-status behaald hebben op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing blijkt dat wij aantoonbaar bezig zijn met socialer ondernemen. Ook zijn wij hard op weg om binnen de komende twee jaar te groeien naar minimaal trede 1. We houden jullie op de hoogte!"

Het PSO-keurmerk

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het wetenschappelijk onderbouwde kwaliteitskeurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt d.m.v. een certificering. Een onafhankelijke audit van het PSO-schema, uitgevoerd door een van de vier certificerende instellingen, maakt onderdeel uit van het PSO-keurmerk. TNO en PSO-Nederland hebben, in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor inclusief & sociaal ondernemen.

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

 

Deel dit bericht:  
5 april 2022

Direct naar: