Konijnenberg Bos en Groen B.V. behaalt opnieuw de hoogste trede op de PSO!

Konijnenberg Bos en Groen B.V. behaalt opnieuw de hoogste trede op de PSO!

Foto boven: medewerkers van Konijnenberg Bos en Groen aan het werk.

Konijnenberg Bos en Groen B.V. heeft voor de 4e keer op rij Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Konijnenberg Bos en Groen B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Konijnenberg Bos en Groen B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief & sociaal ondernemen.

Konijnenberg Bos en Groen is een groenbedrijf met voornamelijk activiteiten in de bosbouw- en groenbedrijf. Het bedrijf is daarmee breed gespecialiseerd, en voert opdrachten uit van het vellen en snoeien van bomen, boomverzorging, tot algemene groenvoorziening en hovenierswerkzaamheden (aanleg en onderhoud van tuinen e.d.). Met meer dan 30 jaar ervaring is Konijnenberg Bos en Groen inmiddels een begrip in de regio, en werkt het bedrijf met een diverse groep aan opdrachtgevers samen.

Een organisatie waarin iedereen gelijk is

Konijnenberg Bos en Groen is al jarenlang structureel bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en het stellen van duidelijke doelen op dit vlak. De PSO certificering sluit hier naadloos op aan, omdat Konijnenberg Bos en Groen hiermee aantoont dat zij meetbaar werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo vergroot Konijnenberg Bos en Groen de arbeidsparticipatie in de regio en waarborgt zij een divers en inclusief personeelsbestand.

Karin Elshof-Meijer: “Onze visie m.b.t. sociaal ondernemerschap: wij vinden het belangrijk dat mensen met een beperking (en daardoor een afstand tot de arbeidsmarkt hebben) betrokken worden bij de maatschappij en in staat gesteld worden om inkomen te verwerven door werkzaamheden binnen hun capaciteiten te kunnen uitvoeren. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

De motivatie om de PSO-certificering te behalen komt ook voort uit het feit dat Konijnenberg Bos en Groen met het certificaat aan derden kan aantonen dat is zij Socialer Ondernemen als prioriteit zien. Bovendien wordt er steeds vaker vanuit opdrachtgevers gevraagd om een Social return invulling.

De stappen die Konijnenberg Bos en Groen onderneemt om socialer te ondernemen zijn onder andere het actief werven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en nauw contact onderhouden met gemeenten en het Werkbedrijf Lucrato. Konijnenberg Bos en Groen heeft de ambitie om deze initiatieven in de toekomst voort te blijven zetten en haar hoge positie op de PSO-Prestatieladder te behouden.

Medewerker in beeld:

PSO-doelgroep medewerkers genieten mede dankzij de inzet van Konijnenberg Bos en Groen veel van hun werk. Een van hun werknemers, Arjen Hazeleger schreef het volgende op zijn persoonlijke Facebook pagina:

Arjen Hazeleger, medewerker groenvoorziening: “Wat heb ik toch een prachtig mooi werk!”.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

 

Deel dit bericht:  
17 november 2021