Soci-Com behaalt als eerste Westfriese onderneming de Prestatieladder Socialer Ondernemen 30+ certificering

Soci-Com behaalt als eerste Westfriese onderneming de Prestatieladder Socialer Ondernemen 30+ certificering

Soci-Com Enkhuizen heeft als eerste onderneming in Westfriesland het Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) Trede 3 en 30+ certificaat behaald. Met deze certificering laat Soci-Com zien dat hun organisatie structureel werk maakt van sociaal ondernemen en zichtbaar haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.

 Minimaal 30% van het personeelbestand dat bij Soci-Com en soci.bike (hun eigen merk elektrische bakfietsen) in dienst is, bestaat uit personen die meer dan gemiddeld hulp nodig hebben om naar betaald werk te komen. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Soci-Com op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen die hulp nodig hebben bij het vinden van betaald werk en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Soci-Com op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. “Wij geloven dat iedereen op zijn of haar eigen manier van toegevoegde waarde kan zijn op de arbeidsmarkt. Door talenten te begeleiden naar een baan die bij ze past, werken wij aan een betere maatschappij en succesvolle organisaties. Maar vooral aan gelukkigere mensen”, aldus Peter Schouten, een van de ondernemers achter Soci-Com.

Soci-Com doet aan Open Hiring. Er zijn enkele selectiecriteria en als er ruimte is kunnen mensen direct starten. Jobcoach Rob Kooiman gaat samen met de kandidaten aan de slag om ze klaar te stomen voor een serieuze baan in het bedrijfsleven. Deels werken de kandidaten in het eigen productiebedrijf, waar ze bewijzen dat ze het kúnnen – functioneren in een normale baan. Zodat ze daarna met een gerust hart naar externe werkgevers kunnen, met het speciale Soci-Com-stempel: “Werkt gegarandeerd!

Het behalen van het PSO-Trede 3 en 30+ certificaat is een objectieve bevestiging van onze continue inspanningen,” vertelt Patrick de Haan die samen met Peter Schouten eindverantwoordelijk is voor Soci-Com. “Daarnaast is het voor de bedrijven die productiewerkzaamheden bij ons uitbesteden en/of kandidaten van ons inhuren ook erg interessant, omdat zij kunnen uitdragen dat zij samenwerken met een PSO-gecertificeerd bedrijf. Door als onderneming zaken te doen met een PSO gecertificeerde onderneming draag je actief bij aan je eigen social return on investment.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

De PSO is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Soci-Com op www.soci-com.nl en voor soci.bike op www.socibike.nl.

 

Deel dit bericht:  
7 may 2021