Accres Holding B.V. continueert PSO-certificering op Trede 3!

Accres Holding B.V. continueert PSO-certificering op Trede 3!

Accres Holding B.V. heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Accres Holding B.V. (en haar onderliggende BV’s) op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Accres Holding B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief & sociaal ondernemen.

Foto: Medewerkers van Accres aan het werk.

Over Accres Holding B.V. 

Accres is een multi-maatschappelijke dienstverlener en helpt diverse opdrachtgevers, waaronder gemeentes, om beleidsdoelstellingen te realiseren. Dit doet Accres voornamelijk middels het beheren en exploiteren van vastgoed, zoals bijvoorbeeld wijkcentra, sporthallen, kinderboerderijen en zwembaden. Hiermee speelt Accres een belangrijke spil binnen de buurten, gemeentes en regio’s om klanten en mensen te laten sporten, bewegen, ontmoeten en te recreëren. Een belangrijke voorwaarde voor Accres binnen haar activiteiten en werkzaamheden is dan ook dat Accres een maatschappelijk bijdrage kan leveren aan de gemeenschap.

De vanzelfsprekendheid van Sociaal ondernemen

Sinds het ontstaan van de organisatie in 1999 zet de organisatie al in op sociaal ondernemerschap en staan de medewerkers centraal binnen Accres. De organisatie kent eigenlijk niet anders dan dat zij haar medewerkers voorop zet. Het sociaal ondernemen is dus innig verbonden met het DNA van de organisatie.

Accres vindt het belangrijk dat de organisatie plaats biedt voor iedereen die graag wil bijdragen aan het bedrijf. Iedere medewerker is bij Accres belangrijk en krijgt de aandacht die hij of zij verdient. De organisatie maakt hierin geen onderscheid, en heeft hierbij alle begrip en erkenning voor de verschillen tussen medewerkers.

Het sociale ondernemen van de organisatie strekt ook uit tot het inkoopbeleid van Accres. Zo werkt de organisatie graag samen met leveranciers die dezelfde doelstellingen nastreven op maatschappelijk gebied.

Ketenstimulering met het PSO-certificaat

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Het PSO-certificaat als erkenning van Sociaal ondernemerschap

De recente hercertificering sluit goed aan bij het sociale karakter wat Accres uitdraagt en haar bijbehorende missie om continu het sociaal ondernemen binnen de organisatie te waarborgen. Accres voert haar activiteiten uit in opdracht van o.a. de gemeente Apeldoorn en Almelo. Vanuit de gemeentes wordt ook sterk gestimuleerd om 100% in te zetten op sociaal ondernemen.

De organisatie geeft aan dat zij ambities heeft om zich te blijven inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierbij is de PSO Prestatieladder een handige, landelijk erkende methode om te monitoren hoe de organisatie op dit vlak blijft presteren, en is het een extra stimulans om de administratie en bedrijfsvoering hieromheen op orde te hebben.

Ook benieuwd hoe uw organisatie presteert op de PSO-Prestatieladder? Op www.mijnpso.nl kunt u vrijblijvend inventariseren of u in aanmerking komt voor een Aspirant-status of Trede-certificaat. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

 

Mevrouw C. Maessen, directeur Accres Holding B.V. “Dit keurmerk draagt bij aan onze maatschappelijke positionering, maar belangrijker nog wel: dit keurmerk is voor onze collega’s een stimulering en een waardering voor de wijze waarop zij collegae met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden. Want hierin zit de kracht van het succes en ik merk dat de kaders en de richtlijnen van het PSO keurmerk helpen bij het inzetten van deze begeleiding.

Foto: Medewerkers van Accres aan het werk.

 

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
19 march 2021