Dusol Vastgoedonderhoud B.V. groeit op PSO-prestatieladder

Dusol Vastgoedonderhoud B.V. groeit op PSO-prestatieladder

Dusol Vastgoedonderhoud B.V. uit Helmond heeft onlangs het certificaat voor de derde en tevens hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Het bedrijf, dat werk biedt aan ruim 50 personen, toont hiermee aan tot de koplopers te behoren in het bieden van werkgelegenheid aan personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Na eerder in het bezit te zijn geweest van het certificaat voor PSO-trede 2, maakt Dusol tevens zichtbaar dat groei op de PSO-prestatieladder uitvoerbaar is.

Sociaal familiebedrijf

Het fundament onder Dusol werd al in 1898 gevestigd door Theodorus Dusol die zich vestigde als huisschilder in het Brabantse Stiphout. Door de jaren heen is het bedrijf onder leiding van de tweede-, derde-, en vierde- generaties uitgegroeid tot een bekende naam in haar regio. De werkzaamheden van Dusol Vastgoedonderhoud zijn vandaag de dag gericht op de totale zorg van vastgoed, waaronder schilderwerk, beglazing, en gevelrenovatie.

Sociaal ondernemerschap is verankerd binnen de bedrijfsvorming van Dusol. Het bedrijf behaalde in januari 2018 het certificaat voor trede 2, en heeft onlangs middels een nieuwe onafhankelijke toetsing aangetoond te zijn gegroeid in haar sociaal ondernemerschap. Daarom is Dusol sinds kort in het bezit van het certificaat voor de derde en tevens hoogste PSO-trede. Het nieuwe certificaat voor Dusol zal wederom twee jaar geldig zijn.

‘Wij zijn er erg trots op dat wij dit mooie keurmerk hebben behaald’, vertelt algemeen directeur Frans Dusol. ‘Het behalen van deze hoogste trede binnen de Prestatieladder Socialer Ondernemen past ook helemaal binnen onze MVO-doelstellingen.’

Over de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd meet- en registratie-instrument en tevens een kwaliteitskeurmerk van TNO dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. De PSO-certificering brengt op bedrijfsniveau in kaart hoe het aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt zich verhoudt tot het totale aantal medewerkers dat in een peiljaar werkzaam is. Dit wordt de 'directe bijdrage' genoemd. Daarnaast worden de inkopen van producten en/of diensten bij PSO-gecertificeerde organisaties en SW-bedrijven omgerekend naar het aantal fte van de PSO-doelgroep die aan dit deel van de omzet meegewerkt heeft. Dit wordt de 'indirecte bijdrage' genoemd. Met dit laatste komt de ketenstimulering op gang. De directe- en indirecte bijdragen worden bij elkaar opgeteld tot een totale sociale bijdrage.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de aspirant-status, trede 1, trede 2 en trede 3. Het idee achter deze trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Organisaties die, zoals Dusol, de norm voor PSO-trede 3 behalen, behoren tot de koplopers van sociaal ondernemers in Nederland. Wat betreft het bieden van werkgelegenheid aan personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie behoren ze tot de 10% best presterende bedrijven in hun grootteklasse.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
10 march 2020

Direct naar: