Wederom trede 3 voor Biggelaar Groen B.V.

Wederom trede 3 voor Biggelaar Groen B.V.

Het groenvoorzieningsbedrijf Biggelaar Groen B.V. uit het Brabantse Den Dungen heeft onlangs haar certificaat voor de derde en hoogste PSO-trede verlengd. Uit een nieuwe toetsing, uitgevoerd door certificerende instelling TÜV Rheinland Nederland, is gebleken dat het bedrijf nog steeds voldoet aan de kwalitatieve- en kwantitatieve eisen voor PSO-trede 3. Hiermee behoort het bedrijf tot de koplopers van sociale ondernemers in Nederland.

Sociaal ondernemer

Biggelaar Groen is een bedrijf gericht op grootschalig groen, en ontzorgt zowel (semi-)publieke opdrachtgevers als woningbouwverenigingen en beheerders van landgoederen van diverse groenvoorzieningswerkzaamheden. Hierbij spelen werkzaamheden in de openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld woonwijken, parken, en landgoederen, een grote rol.

Het bedrijf biedt werk aan ruim 20 medewerkers, en maakt hierbij de bewuste keuze om socialer te ondernemen. Dit houdt in dat Biggelaar Groen op een duurzame wijze werkplekken creëert voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die (voorafgaand aan de indiensttreding) onder regelingen zoals de Participatiewet, Wajong, of WSW vielen. Biggelaar Groen maakt hiermee een uiterst belangrijke sociaalmaatschappelijke bijdrage.

Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Via de onafhankelijke PSO-toetsing, uitgevoerd door certificerende instelling TÜV Rheinland Nederland, is gebleken dat Biggelaar Groen ruim bovengemiddeld presteert in het faciliteren van werk voor personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Dit doet het bedrijf niet alleen door binnen de eigen organisatie werkplekken vrij te maken, maar ook vooral door “socialer” in te kopen. De inkoop van producten of diensten bij andere PSO-gecertificeerde organisaties of SW-bedrijven telt namelijk mee als indirecte bijdrage bij de totaalscore op de PSO-prestatieladder.

De PSO-Prestatieladder kent vier niveaus (Aspirant-status en Trede 1 tot en met 3) en geeft een beeld van de bijdrage die een organisatie levert aan de werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De initiatiefnemers van de PSO riepen het keurmerk in het leven om bedrijven te stimuleren socialer te ondernemen.

Met het verlengen van het certificaat voor de derde- en hoogste trede op de PSO-prestatieladder scoort Biggelaar Groen ruim bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen, en behoort het bedrijf tot de 10% best presterende bedrijven op dit gebied.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
5 march 2020