PSO-trede 3 voor Van der Weerd Grafhorst B.V.

PSO-trede 3 voor Van der Weerd Grafhorst B.V.

Het groenvoorzieningsbedrijf Van der Weerd Grafhorst heeft onlangs het certificaat ontvangen voor de derde en hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Met het behalen van trede 3 toont het familiebedrijf uit het Overijsselse Grafhorst aan een ruim bovengemiddelde bijdrage te leveren aan de werkgelegenheid voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, volgens de PSO-normen.

Familiebedrijf

Van der Weerd Grafhorst werd in 1969 opgericht door Henk van der Weerd, die zich voornamelijk bezighield met het maaien van slootkanten voor boeren. Sindsdien is het bedrijf aanzienlijk gegroeid, en biedt het nu, onder leiding van directeur Henk-Jan van der Weerd, werk aan ruim 130 medewerkers. Deze medewerkers zetten zich dagelijks in voor zowel overheidsinstanties als particuliere opdrachtgevers.

Duurzaam ondernemen

Van der Weerd Grafhorst hecht veel belang aan duurzaam ondernemen. In deze doelstelling wordt niet alleen met het milieu rekening gehouden, maar ook met de mens. Binnen de eigen organisatie maakt Van der Weerd Grafhorst bovengemiddeld veel ruimte voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Middels een onafhankelijke audit, uitgevoerd door certificerende instelling KIWA Nederland B.V., heeft het bedrijf hiermee aangetoond te voldoen aan de kwalitatieve- en kwantitatieve eisen voor PSO-trede 3.

Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Het doel van de PSO is om meer personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties niet alleen door binnen de eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door andere leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Zo kiezen ze er middels de ketenstimulering bewust voor om producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties.

Trede 3 is de hoogst haalbare trede op de PSO-Prestatieladder. Door het behalen van deze Trede behoort Van der Weerd Grafhorst tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit betekent dat ze aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid bieden dan organisaties van dezelfde grootteklasse, en dat ze officieel behoren tot de 10% best presterende organisaties.

Weten hoe hoog uw organisatie scoort op de PSO-prestatieladder? Op uw persoonlijke account in MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
5 february 2020