Neos verlengt PSO-certificaat voor Trede 3: ‘Wij richten ons op de mogelijkheden’

Neos verlengt PSO-certificaat voor Trede 3: ‘Wij richten ons op de mogelijkheden’

De regionale hulpverleningsorganisatie Neos heeft wederom haar certificaat voor PSO-trede 3 kunnen verlengen. De organisatie, actief in het voorzien van maatschappelijke (vrouwen)opvang en begeleid en beschermd wonen, onderscheidt zich hiermee als koploper op het gebied van sociaal ondernemerschap.

Kijken naar mogelijkheden

Neos begeleidt dak- en thuislozen en slachtoffers van huiselijk geweld met een eigen woning, een stabiele financiële situatie, en een baan. De organisatie heeft ervaren specialisten en jobcoaches in dienst die haar cliënten begeleiden naar een beter toekomst.

Dit sociaalmaatschappelijke oogmerk uit zich ook binnen de eigen organisatie: sociaal ondernemen is voor Neos een vanzelfsprekendheid. ‘Wij proberen mee te denken met de individuele mogelijkheden’, vertelt Toos de Lauré, HR Adviseur voor Neos. ‘Hierbij blijft een kwalitatieve, professionele dienstverlening uitgangspunt en maken we, waar mogelijk, gebruik van de kwaliteiten van onze medewerkers. Wij houden rekening met de omstandigheden en richten ons op de mogelijkheden, de inzet en het enthousiasme van de medewerkers. Intussen werken er vele PSO instromers in diverse functies bij Neos.’

Sociaal ondernemerschap stimuleren

Ook is Neos actief in het stimuleren van sociaal ondernemerschap binnen haar branche. ‘Wij werken samen met SW-bedrijven, toeleveranciers en andere PSO-gecertificeerde organisaties en stimuleren andere organisaties om sociaal te ondernemen’, vertelt Ting Yu Chu, lid Raad van Bestuur Neos. ‘Door het duurzaam creëren van meer werkgelegenheid voor kwetsbare groepen, werken we mee aan een socialer arbeidsklimaat en een inclusieve samenleving.’

De ketenstimulering van de PSO

Deze ketenstimulering is onderdeel van de PSO-methode, die onderlinge samenwerkingen tussen gecertificeerde organisaties stimuleert door inkoop bij PSO-organisaties of SW-bedrijven mee te rekenen als indirecte bijdrage in de onafhankelijke toetsing.

De PSO is uitgegroeid tot een landelijk erkend meetinstrument en kwaliteitskeurmerk voor sociaal ondernemerschap, die op bedrijfsniveau in kaart brengt in welke mate een organisatie bijdraagt aan de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO-methode, wetenschappelijk ontwikkeld door TNO, heeft door de jaren heen een steeds groeiende keten gecreëerd. Onlangs werd bekend dat het inkoopvolume van de PSO-keten gedurende de afgelopen twee jaar wel €430 miljoen euro bedroeg.

Groeit u ook mee? Op onze marktplaats kunt u zien welke bedrijven in uw regio of branche al PSO-gecertificeerd zijn. Op uw persoonlijke account op MijnPSO kunt u tevens gratis en vrijblijvend meten of uw organisatie in aanmerking komt voor een PSO-keurmerk.

Deel dit bericht:  
15 january 2020

Direct naar: