LipsPlus behaalt Trede 3 op PSO-Prestatieladder

LipsPlus behaalt Trede 3 op PSO-Prestatieladder

De Gemertse vestiging van het textielverzorgingsbedrijf LipsPlus is onlangs beloond met het certificaat voor de derde en hoogste Trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het bedrijf, met meer dan tweehonderd personen in dienst, heeft hiervoor via een onafhankelijke toetsing aan kunnen tonen aanzienlijk veel ruimte te creëren voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Sociaal betrokken ondernemen

LipsPlus is dé landelijke partner als industriële wasserij voor de gezondheidszorg. Ze verzorgen het verhuur en de reiniging van linnen voor ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen, beheren en reinigen de dienstkleding van alle medewerkers in de zorg, en dragen zorg voor de persoonswas van cliënten in de V&V en GGZ-markt.

‘Wij combineren People en Planet met Profit. Door zorg te dragen voor onze collega's met een afstand tot de arbeidsmarkt en verantwoord om te gaan met ons milieu vinden wij dat we de geschikte partner zijn voor de gezondheidszorg’, zegt Bedrijfsmanager Arno Senders.

‘Het PSO-Certificaat is de erkenning voor onze sociale betrokkenheid die onze medewerkers verdienen, en bovendien helpt het ons bij de offerte-trajecten die wij lopen’, aldus Senders.

Stappenplan voor PSO-certificering

Voor het behalen van de hoogste PSO-Trede heeft LipsPlus bewust beleid nagevolgd. ‘We hebben dit in drie stappen gedaan’, zegt Senders. ‘Allereerst laten wij al jaren medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt deelnemen in ons productieproces’, zegt Senders. ‘Door opschaling van onze activiteiten hebben we deze individuele  participatie in 2014 omgezet naar een groepsdetachering met 45 fte's. De derde en meest recente stap die we gezet hebben is de bouw van een nieuw logistiekcentrum waar we, samen met werkbedrijf Senzer, 75 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt volledig in onze bedrijfsvoering hebben geïntegreerd.’

Senders bevestigt absoluut de ambitie te hebben om de hoge PSO-positie van zijn organisatie te behouden. ‘Sterker nog, we hebben plannen om de samenwerking met Senzer nog verder te intensiveren’, aldus Senders.

Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Trede 3 is de hoogst haalbare op de PSO-Prestatieladder. Door het behalen van deze Trede behoort LipsPlus tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit betekent dat ze aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid bieden dan organisaties van dezelfde grootteklasse, en dat ze officieel behoren tot de 10% best presterende organisaties.

Weten hoe hoog uw organisatie scoort op de PSO-prestatieladder? Op uw persoonlijke account in MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
17 december 2019