Aspirant-status voor COMcept B.V.

Aspirant-status voor COMcept B.V.

Het communicatiebureau COMcept B.V. heeft de Aspirant-status op de PSO-Prestatieladder behaald. De onderneming toont hiermee aan de ambitie te hebben om haar sociaal ondernemerschap verder te ontwikkelen en binnen twee jaar door te groeien naar een officiële Trede-erkenning.

Maatschappelijk oogmerk

COMcept heeft drie vestigingen in Ommen, Enschede, en Dalen, en viert dit jaar haar tiende verjaardag. Het communicatiebureau werkt veel voor overheidsinstanties en non-profitorganisaties en kent dus een groot maatschappelijk oogmerk. Met het behalen van de Aspirant-status toont COMcept niet alleen aan middels haar product een maatschappelijke bijdrage te willen leveren, maar hier ook binnen de eigen organisatie ruimte voor te willen maken.

De Aspirant-status zal, net als andere PSO-certificaten, voor een periode van twee jaar geldig zijn. Gedurende deze periode zal COMcept naar een officiële Trede-erkenning toewerken.

Aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De PSO kent vier prestatieniveaus waarvoor een certificaat kan worden toegekend. Instappen is op elk prestatieniveau mogelijk, maar het behalen van de Aspirant-status is vaak een goede en duurzame eerste stap naar een Trede-erkenning. Middels de Aspirant-status (h)erkent de PSO organisaties die de intentie hebben om binnen twee jaar door te groeien een Trede-erkenning. Om dit prestatieniveau te behalen dient een organisatie een Plan van Aanpak te hebben opgesteld, dat geaccordeerd is op bestuurlijk- of directieniveau. Hierin staat omschreven op welke wijze de organisatie binnen twee jaar toe zal groeien naar een PSO-Trede 1, 2 of 3. 

Om in aanmerking te komen voor de Aspirant-status werd COMcept onafhankelijk getoetst door certificerende instelling DEKRA.

Deel dit bericht:  
10 december 2019