HaagseZwam, Ap’s Services, en BBOZ vieren PSO-Certificering

HaagseZwam, Ap’s Services, en BBOZ vieren PSO-Certificering

Drie Haagse organisaties hebben onlangs op een feestelijke wijze gezamenlijk hun PSO-certificering gevierd. De oesterzwammenkwekerij HaagseZwam, het leerwerkbedrijf Ap’s Services, en klusbedrijf BBOZ ontvingen allen het certificaat voor Trede 3 | 30+, tevens de hoogst haalbare erkenning op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Meest sociale ondernemingen van Nederland

‘Ondernemers die dit certificaat behalen, behoren tot de meest sociale ondernemingen van Nederland’, beaamde de Haagse wethouder Bert van Alphen. ‘Vaak gaat het om pioniers op het gebied van sociaal ondernemen, die zich vol toewijding inzetten om de kansen te vergroten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.’

Sociale ondernemingen: samen naar een inclusievere samenleving

Zo hebben de drie betrokken ondernemingen aan kunnen tonen zich op een kwalitatief sterke wijze in te zetten voor het creëren van een inclusievere arbeidsmarkt in de Haagse regio. HaagseZwam, onder leiding van Annelies Goedbloed, creëert werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het kweken van oesterzwammen in koffiedik, dat als restproduct wordt opgehaald bij andere Haagse ondernemingen. Ap’s Services, onder leiding van Appie El Massoudi, is actief in de schoonmaak- en onderhoud van marktterrein, waarvoor het bedrijf actief werkgelegenheid biedt aan mensen uit de PSO-doelgroep. Ook klusbedrijf BBOZ, voornamelijk actief in het Zeeheldenkwartier, heeft aangetoond tot de koplopers te behoren op het gebied van sociaal ondernemerschap.

De gezamenlijke uitreiking van de drie ondernemingen, die door hun certificering tot de koplopers in het land behoren, vond plaats in het kader van de Impact Days: een landelijke campagne voor het stimuleren van sociaal ondernemerschap.

De PSO Trede 3 | 30+ certificering

Trede 3 | 30+ is de hoogst haalbare erkenning op de PSO-Prestatieladder. Met deze certificering tonen organisaties niet alleen aan tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland te behoren, maar ook dat minimaal 30% van hun personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet.

Weten hoe u scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Foto (boven): V.L.N.R.: Sociaal ondernemers Annelies Goedbloed (HaagseZwam), Appie El Massoudi (Ap's Services), en Henk Daalmeijer (BBOZ), met Wethouder Bert van Alphen. Foto: Gemeente Den Haag/Arnaud Roelofsz.

Deel dit bericht:  
3 december 2019