Midden in de samenleving: Spectrum Multimedia & IT behaalt Trede 3

Midden in de samenleving: Spectrum Multimedia & IT behaalt Trede 3

Op 1 november 2019 heeft Spectrum Multimedia & IT B.V. het certificaat voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontvangen. De organisatie heeft het hoogst haalbare PSO-Certificaat verkregen door zich op een actieve- en kwalitatief goede wijze sterk te maken voor een inclusievere arbeidsmarkt en samenleving.

Maatschappelijke taak

Spectrum Multimedia & IT, gevestigd in Breda, faciliteert werkplekken voor personen met autisme, in de vorm van dagbesteding of een leer/werktraject. Hierbij staat echter niet autisme, maar simpelweg het werk wat ze doen centraal: multimedia & IT. Door het verleggen van die focus creëert Spectrum een prettige en inclusieve werkplek waar haar medewerkers zich op hun gemak voelen en kwalitatief hoogstaand werk kunnen leveren.

‘Spectrum Multimedia & IT heeft een sociaal- en maatschappelijke taak om samen met onze partners (diverse gemeenten, overheden, onderwijs en bedrijfsleven) mensen met autisme verder te brengen naar een hogere kwaliteit van leven’, meent oprichter en eigenaar Bart Kamp.

Kijken naar competenties

Zo omarmt Spectrum op een kwalitatieve wijze al een belangrijke kernwaarde van de PSO: kijken naar iemands mogelijkheden, in plaats van zijn of haar beperkingen. Via een onafhankelijke toetsing uitgevoerd door certificerende instelling DNV heeft Spectrum ook meetbaar aan kunnen tonen dat zij behoren tot de koplopers op het gebied van inclusief werkgeverschap.

‘Spectrum Multimedia & IT staat midden in de samenleving, sociaal ondernemend door onze kandidaten (mensen met autisme) de mogelijkheid te bieden om te leren’, zegt Kamp. ‘Bovenal zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen is een belangrijk aspect waarin Spectrum Multimedia & IT hard aan wordt gewerkt. Eigenlijk gaat het om competenties van kwetsbare burgers, ofwel mensen centraal stellen en samen met hen de randvoorwaarden creëren om een bijdrage te leveren aan de samenleving’, aldus Kamp.

Het behalen van het PSO-Certificaat

‘Het toegekende PSO-Certificaat toont aan dat Spectrum multimedia & IT een belangrijke en betrouwbare partner is voor gemeenten, overheden, onderwijs en bedrijfsleven’, beaamt Kamp. Zo kan het certificaat via de ketenstimulering een belangrijke bijdrage leveren voor toekomstige samenwerkingen tussen Spectrum en andere PSO-gecertificeerde organisaties.

Spectrum heeft naar eigen zeggen geen grote stappen hoeven te ondernemen om het certificaat te behalen. ‘Dit is hetgeen wat we al jaren doen, door waar mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen’, meent Kamp.

Spectrum is gecertificeerd op de hoogst haalbare PSO-Trede, en streeft ernaar gedurende de komende twee jaar haar hoge positie op de PSO-Prestatieladder te kunnen behouden.

Op 18 december zal Spectrum het behalen van het PSO-Certificaat op een feestelijke manier vieren in de aanwezigheid van wethouders en haar eigen medewerkers.

Over de PSO

Wilt u meer weten over de PSO? Bekijk dan onze infomercial, die de PSO in twee minuten uitlegt, of inventariseer gratis en vrijblijvend op MijnPSO waar uw organisatie staat op de PSO-prestatieladder.

Foto (boven): Oprichter Bart Kamp met medewerkers en kandidaten van Spectrum Multimedia & IT

Deel dit bericht:  
27 november 2019