Manders Totaal verlengt Trede 3-certificaat

Manders Totaal verlengt Trede 3-certificaat

Manders Totaal heeft wederom de derde Trede bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het schilders- en vastgoedonderhoudbedrijf toont hiermee aan op een duurzame wijze aandacht te besteden aan het verbeteren van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Net als andere PSO-gecertificeerde organisaties doet Manders Totaal dit door het faciliteren van werkplekken binnen het eigen bedrijf, en het stimuleren van sociaal ondernemerschap door bij andere PSO-organisaties in te kopen middels hun indirecte bijdrage.

Duurzaam ondernemen

Manders Totaal is opgericht in 1932 en actief binnen Nederland en andere Europese landen. Manders Totaal streeft ernaar om een duurzame oplossingen te bieden binnen de bouwsector. Dit doet de organisatie niet alleen op het gebied van milieuvraagstukken, maar ook met oog op mens en maatschappij.

De organisatie heeft een intern beleid t.o.v. Social Return, en geloven dat ‘zij die iets te delen hebben, de taak hebben dat ook te doen’.

Het nieuwe certificaat voor Manders Totaal is ingegaan op 1 maart 2019 en zal wederom twee jaar geldig zijn. De onafhankelijke audit is uitgevoerd door de certificerende instelling DEKRA.

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Met het behalen van de derde- en hoogste Trede op de PSO-Prestatieladder scoort Van Gerwen Reiniging bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen. Het certificaat van de organisatie zal twee jaar geldig zijn. Van Gerwen streeft ernaar om gedurende deze periode hun hoge positie op de PSO-Prestatieladder te behouden. ‘Het lijkt me uiteraard belangrijk om hier kritisch naar te blijven kijken en mee te gaan in de veranderende maatschappij en arbeidsmarkt’, zegt Van Gerwen.

Weten hoe u scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
9 march 2019