Wederom Trede 3 voor Stichting Accommodaties Wierden Enter (SAWE)

Wederom Trede 3 voor Stichting Accommodaties Wierden Enter (SAWE)

Op 1 maart 2019 heeft de Stichting Accommodaties Wierden Enter (SAWE) opnieuw het certificaat voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) in ontvangst mogen nemen. De SAWE, opgericht in 2003, is actief in het beheer en de exploitatie van verschillende sportaccommodaties in Wierden en omstreken.

Duurzaam socialer ondernemen

In 2017 werd SAWE al opnieuw gecertificeerd op Trede 3. Door wederom de hoogste Trede te behalen toont SAWE aan zich zeer consequent en op een duurzame wijze sterk te maken voor het verbeteren van de arbeidsparticipatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen ze niet alleen door het faciliteren van arbeidsplekken binnen het eigen bedrijf, maar ook door bewust in te kopen bij andere PSO-organisaties en/of andere bedrijven die bewust sociaal ondernemerschap nastreven.

De onafhankelijke audit voor PSO-Nederland is uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland. Het certificaat is toegekend per 1 maart 2019 en zal twee jaar geldig zijn.

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Met het behalen van de derde- en hoogste Trede op de PSO-Prestatieladder scoort SAWE bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen. Het certificaat van de organisatie zal wederom twee jaar geldig zijn.

Weten hoe u scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
10 march 2019