Signa Terra groeit door naar PSO-Trede 3

Signa Terra groeit door naar PSO-Trede 3

Op 1 oktober 2019 heeft groenspecialist Signa Terra het certificaat voor Trede 3 op de PSO-Prestatieladder in ontvangst mogen nemen. De organisatie is in twee jaar tijd geklommen op de Prestatieladder nadat ze eerder het certificaat voor Trede 2 behaalde. Hierdoor toont Signa Terra niet alleen aan zich actief sterkt te maken voor het creëren van een inclusievere arbeidsmarkt, maar ook dat ze aantoonbaar is gegroeid op het gebied van socialer ondernemen.

Iedereen een eerlijke kans

Signa Terra is een groenspecialist in de breedste zin van het woord. Hun hoveniers voorzien in tuinadvies, -aanleg en -onderhoud voor particulieren en bedrijven. Daarnaast is integraal groenonderhoud een belangrijke tak binnen het bedrijf. Als onderdeel van de Leeuwenstein Groep ontzorgt Signa Terra gemeenten, provincies, en het Rijk van deur tot deur.

‘Signa Terra zet zich intensief in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen’, zegt bedrijfsleider Fons van Rijckevorsel van Kessel. ‘Wij vinden dat iedereen een kans moet krijgen om in het arbeidsproces mee te kunnen doen.’

‘Wij vinden sociaal ondernemen al jaren belangrijk’, legt Van Rijckevorsel van Kessel uit. ‘Het is mooi om daar met een PSO-certificaat erkenning voor te krijgen. Ook willen we hiermee laten zien dat er bij ons plek is voor iedereen. Wij doen ons uiterste best om een geschikte werkplek te vinden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wanneer wij nieuwe medewerkers zoeken, geven wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans.’

‘We zijn nu van Trede 2 naar Trede 3 geklommen en daar zijn wij trots op. Het is onze ambitie om op trede 3 gecertificeerd te blijven’, aldus Van Rijckevorsel van Kessel.

Groeien op de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Met het behalen van de derde- en hoogste Trede op de PSO-Prestatieladder scoort Signa Terra bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen. Het certificaat van de organisatie zal wederom twee jaar geldig zijn.

Weten hoe u scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
19 november 2019