Impreso B.V. klimt omhoog en behaalt Trede 3 & 30+ erkenning op PSO-Prestatieladder

Impreso B.V. klimt omhoog en behaalt Trede 3 & 30+ erkenning op PSO-Prestatieladder

Drukkerij Impreso is gegroeid op de PSO-prestatieladder, en is sinds 1 oktober 2019 in het bezit van de PSO Trede 3 | 30+ certificering. Op deze manier toont de organisatie aan op het gebied van sociaal ondernemerschap tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland te behoren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: een vanzelfsprekendheid

Drukkerij Impreso, gevestigd in Maastricht, is onder leiding van directeur-grootaandeelhouder Jack Pietermans en bedrijfsleider Ruud Kretzers. ‘Binnen een werkomgeving waarin we structuur bieden en het beste in onze mensen weten te ontwikkelen zijn we inmiddels gegroeid naar een “alleskunner” op grafisch gebied’, zegt bedrijfsleider Kretzers. ‘Dit betekent dat wij de klant kunnen ontzorgen van a tot z: vanaf het stuk design tot aan het uitleveren van uw poststukken.’

De organisatie, sinds 2014 actief, heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. ‘Bij alles wat we doen hebben we aandacht voor mens en omgeving’, zegt bedrijfsleider Kretzers. ‘In onze bedrijfsvoering is de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vanzelfsprekendheid.’

In 2017 behaalde Impreso al het certificaat voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Nu de organisatie ook beschikt over het 30+ certificaat, heeft ze de hoogst haalbare erkenning op de PSO-Prestatieladder behaald.

Over de PSO

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

De PSO Trede 3 | 30+ certificering

Trede 3 | 30+ is de hoogst haalbare erkenning op de PSO-Prestatieladder. Met deze certificering toont Impreso niet alleen aan tot de 10% best presterende bedrijven te behoren, maar ook dat minimaal 30% van hun personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet.


Weten hoe u scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
15 november 2019