PSO-Nederland feliciteert JdB groep met het wederom behalen van het Trede 3 certificaat

PSO-Nederland feliciteert JdB groep met het wederom behalen van het Trede 3 certificaat

JdB groep heeft socialer ondernemen zeer hoog in het vaandel staan. De organisatie laat dit zien door nogmaals het hoogste prestatieniveau (Trede 3) van de PSO-prestatieladder toegekend te krijgen. Dankzij het aanbieden van passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en de juiste begeleiding van de medewerkers heeft de organisatie dit mooie resultaat weten te bereiken.

JoB

JdB groep heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de bedrijfsagenda staan. Toen in 2015 de participatiewet ingevoerd werd, werd dit dan ook als positief ervaren. Het arbeidsparticipatie initiatief van JdB groep is in 2015 uitgegroeid tot JoB. JoB is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen directie, personeelszaken en werkbegeleiding/interne jobcoaching.

Mogelijkheden en potentieel

Vanuit JoB heerst de gedachte dat ieder mens recht heeft op een volwaardig bestaan in de samenleving. "Wij vinden dat ieder mens mogelijkheden heeft die hij/zij daarvoor kan benutten. Het ontwikkelen van deze mogelijkheden is steeds het uitgangspunt voor onze samenwerking. JoB richt zich op het creëren van werkplekken voor en op het ondersteunen en begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat zij een volwaardige plaats kunnen innemen binnen de JdB groep, binnen andere bedrijven en in de samenleving."

Over de PSO-prestatieladder

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) legt organisaties langs de meetlat, en maakt de mate van inclusief werkgeverschap aantoonbaar. Vervolgens kunnen zij ervoor kiezen om de score om te zetten in een keurmerk, wat betekent dat de organisatie getoetst wordt door een van de onafhankelijke certificerende instellingen. Indien de score hoger is dan het gemiddelde in Nederland, komt een organisatie in aanmerking voor een Trede-certificaat. Wilt u ook uw mate van inclusief werkgeverschap meten, kijk dan op www.mijnpso.nl.

Deel dit bericht:  
14 august 2019