Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. gelooft in socialer ondernemen: “We geven mensen die moeilijk aan werk komen graag een kans!”

Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. gelooft in socialer ondernemen: “We geven mensen die moeilijk aan werk komen graag een kans!”

Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. heeft Trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van PSO-Nederland. De onderneming is actief in de wereld van corporaties, zorginstellingen en commercieel vastgoed. Onder het motto Vitaal Vastgoed zorgt Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. ervoor dat gebouwen en woningen in conditie blijven.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen

Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. kiest bewust voor maatschappelijk ondernemen."Zo nemen wij de verantwoordelijkheid voor onze omgeving. We kiezen bewust voor duurzame materialen, afvalbeperking en hergebruik. Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf en investeren we in de vakmensen van morgen. En als PSO-gecertificeerd bedrijf geven we mensen die moeilijk aan werk komen graag een kans. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, duurzame oplossingen en samenwerkingen in ons werkgebied."

De meetlat voor inclusief werkgeverschap

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) legt organisaties langs de meetlat, en maakt de mate van inclusief werkgeverschap aantoonbaar. Vervolgens kunnen zij ervoor kiezen om de score om te zetten in een keurmerk, wat betekent dat de organisatie getoetst wordt door een van de onafhankelijke certificerende instellingen. Indien de score hoger is dan het gemiddelde in Nederland, komt een organisatie in aanmerking voor een Trede-certificaat.

Ketenstimulering

PSO-gecertificeerde organisaties worden gestimuleerd om het PSO-keurmerk ook zelf actief uit te vragen aan hun eigen contract- en samenwerkingspartners. Het beoogd effect wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Socialer inkopen leidt tot meer organisaties die aan de slag gaan met sociaal ondernemen en dat stimuleert weer de werkgelegenheid (voor kwetsbare groepen).

Meer weten over de PSO?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie die de PSO uitlegt in twee minuten.

Deel dit bericht:  
1 august 2019