Eijkelboom B.V. bereikt Trede 3 op de PSO-prestatieladder

Eijkelboom B.V. bereikt Trede 3 op de PSO-prestatieladder

Onlangs heeft Eijkelboom B.V. Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn ze trots op! Een commercieel groenverzorgingsbedrijf, een leer-werkbedrijf en praktijkopleider in één, dat doel heeft directeur Erik Punt voor ogen met zijn bedrijf Eijkelboom B.V. uit Apeldoorn.

Inclusiviteit als centrale pijler

In de praktijk betekent dat voor Punt dat hij het vanzelfsprekend vindt om mensen met een beperking in zijn bedrijf te integreren. Bij Eijkelboom B.V. werken veel personen die een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hadden. Daarnaast werkt Punt intensief samen met SW-bedrijven:“Een klant vertelde me dat hij eigenlijk wel wilde dat wij SW’ers in zouden zetten. Dat was voor mij de trigger om daar actief mee aan de slag te gaan."

Toegespitste werkzaamheden

Het werk dat Eijkelboom B.V. doet, is volgens Punt ook geschikt voor mensen die vanuit het SW-bedrijf gedetacheerd worden. Althans, het is vrij eenvoudig mogelijk om werkzaamheden geschikt te maken. “Wij doen natuurlijk van alles, van gecompliceerdere opdrachten tot eenvoudiger groenonderhoud. Als ik een van mijn gekwalificeerde krachten de hele dag laat schoffelen, is hij niet blij. Terwijl de SW’ers dan juist heel happy zijn. Het plezier en de inzet stralen ervan af en dat is geweldig om te zien''.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

 

Deel dit bericht:  
24 june 2019