Al voor de tweede keer is het schoonmaakbedrijf Nederrijn Schoonmaak gecertificeerd voor het PSO-keurmerk. Na een grondige audit, waarbij een auditor van een onafhankelijke certificerende instelling langs is gekomen, bleek dat zij opnieuw op Trede 2 behoren van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Deze op één na hoogste Trede van de Prestatieladder betekent dat zij ruim bovengemiddeld presteren als het gaat om werkgelegenheid bieden aan mensen met en kwetsbare arbeidspositie, vergeleken met organisaties van een soortgelijke grootte. Reden genoeg om deze prachtige sociale prestatie wereldkundig te maken.
Trots vertelt Chantal Bruil, directeur Personeel & Organisatieontwikkeling over hun sociaal ondernemerschap: ‘’Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten is steeds belangrijker. Het is een steeds grotere maatschappelijke wens om iedereen te laten participeren in de maatschappij. Bij Nederrijn Schoonmaak kunnen we mensen echt een vak leren. Onze medewerkers verrichten hun werkzaamheden bij diverse opdrachtgevers in de regio. Met de certificering op Trede 2 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen tonen wij aan dat de maatschappelijke betrokkenheid van iedere Nederlander voor ons belangrijk is.‘’
Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan onze interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt