Trede 2 op de PSO-Prestatieladder voor Johma Salades

Trede 2 op de PSO-Prestatieladder voor Johma Salades

Signature Foods Nederland, waar Johma Salades een onderdeel van is, heeft onlangs Trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Johma ('Oet Twente') is de bekendste en grootste saladebereider van Nederland, waar al sinds 1968 de lekkerste koelverse salades uit de keuken komen. Met het behalen van dit PSO-Keurmerk laat Johma zien dat zij ruim bovengemiddeld presteren als het gaat om werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ten opzichte van organisaties van een soortgelijke grootte.

Zij voldoen hiermee aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen neemt bij de onderneming een belangrijke plaats in, zoals op www.johma.nl valt te lezen onder ‘Noaberschap oet Twente’ met aandacht voor afval, energie, grondstoffen en mensen.

Hét landelijke keurmerk voor sociaal ondernemen

De PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen is een landelijk meetinstrument én keurmerk dat de mate van Sociaal Ondernemen objectief zichtbaar maakt en meet in welke mate een organisatie bijdraagt aan werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ten opzichte van andere organisaties. De PSO is volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten ontwikkeld door TNO, PSO-Nederland en in samenwerking met de markt.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Deel dit bericht:  
4 march 2019