Visschedijk is koploper op het gebied van inclusief werkgeverschap en hiervoor erkend met het PSO 30+ certificaat!

Visschedijk is koploper op het gebied van inclusief werkgeverschap en hiervoor erkend met het PSO 30+ certificaat!

Visschedijk BV heeft het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat wordt voldaan aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee toont Visschedijk opnieuw aan op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen te leveren.

Visschedijk is pionier in inclusief ondernemerschap

Visschedijk werkt al sinds 2006 samen met de WSW-sector en behoort tot een van de eerste tien bedrijven die in 2012 na de pilot een PSO-Trede 3 certificaat mochten ontvangen. Visschedijk is een landelijk opererende organisatie voor schoonmaak-, catering- en facilitaire services met een sterk regionaal karakter en pionier in het bieden van werkkansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Visschedijk is ervan overtuigd dat werk meer is dan alleen inkomen. Werk biedt structuur, zelfstandigheid en eigenwaarde voor haar medewerkers. Voor haar opdrachtgevers biedt Visschedijk een kans om invulling te geven aan de MVO-doelstellingen. Voor Visschedijk is dit deel van haar DNA. De organisatie is trots participatie al ruim 12 jaar mogelijk te maken voor een grote verscheidenheid aan mensen. Ook in de toekomst wil Visschedijk duurzame kansen blijven bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

PSO 30+

PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan een interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt

Deel dit bericht:  
11 february 2019