Wethouder Maarten Jilisen van de gemeente Cuijk heeft in de zomervakantie aan Infrascoop het behaalde PSO Certificaat overhandigd. Infrascoop wil hiermee laten zien niet alleen projectmatig maar ook duurzaam te werken aan sociaal ondernemen en opleiden.
Infrascoop hecht veel waarde aan sociaal ondernemen. 'Dat begint met het centraal stellen van ons eigen personeel. Dankzij hun kennis en kunde zijn we het bedrijf dat we willen zijn: betrokken, flexibel en kwalitatief sterk. Goede arbeidsvoorwaarden en sociale activiteiten (bijvoorbeeld een maandelijkse borrel of familiedag) zijn voor ons belangrijk. We verbinden en zijn met elkaar verbonden'.
Infrascoop investeert in mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. 'Dat is een eis van de overheid, maar wij zien het vooral als onze sociale plicht. We geven ze langdurig werk, in plaats van alleen op projectbasis. Zo kunnen mensen écht terugkeren op de arbeidsmarkt en dat is veel waardevoller. Inmiddels hebben we ons PSO-certificaat trede 3: we scoren uitstekend op Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO'.
Ze voeren op onze bouwlocaties de veiligheidseisen zo perfect mogelijk uit. 'De gezondheid en veiligheid van ons personeel vinden we zeer belangrijk. Fysiek werk in de bouw is zwaar. Een goede balans zoeken tussen belasting, afwisseling in werk is bij ons heel normaal. Daarnaast besteden we tijdens onze projecten veel aandacht aan de veiligheid van omwonenden en weggebruikers'.
'We kopen onze materialen in bij leveranciers die duurzaam produceren, daarnaast hergebruiken we onze grondstoffen zo veel mogelijk. Doordat we veelal lokaal werken, kunnen we grond die op één locatie over is makkelijk bij een ander project inzetten. Daarnaast recyclen we ons eigen puin (en dat van anderen) tot menggranulaat bij onze dochter-onderneming Scoops'.